SZPONZORÁLT TARTALOM

2020.01.22. 01:00

Családbarát Hely lett a Schneider Electric gyöngyösi üzeme

A gyermeket vállaló munkatársak támogatása, a szülés után a munkába történő visszatérést segítő részmunkaidős foglalkoztatás, irodai dolgozók esetében az otthoni munkavégzés lehetősége – többek között ezeket a családbarát intézkedéseket vezette be a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt. A társaság idén elnyerte a Családbarát Hely Tanúsító Védjegy Bronz fokozatát.

A Schneider Electric gyöngyösi gyárában is kiemelt szempont, hogy a családbarát intézkedésekkel hozzájáruljanak a munkavállalók jó közérzetéhez és elégedettségéhez.

„A többek között az olaj- és gáziparban, a bányászatban és az egészségügyben használt Canalis áramvezető síneket készítő, 210 főt foglalkoztató üzemünkben például egyéni munkarendet, valamint részmunkaidőben való foglalkoztatást is biztosítunk a munkatársak számára. Az irodai munkakörben dolgozóknak pedig lehetőségük van arra, hogy havonta két alkalommal otthonról dolgozzanak” – mondta el Bíró Judit, a gyár HR-vezetője.

A Schneider Electric gyöngyösi üzemének munkatársai számára is elérhető a Global Family Leave program. A társaság ennek keretében az elsődleges gondviselő szülőnek a CSED 12 hete alatt az alapbér 100 százalékát fizeti ki, a másodlagos gondviselőnek pedig gyerekszületés esetén a jogszabály által biztosított 5 munkanapon felül további 5 munkanap munkaidő-kedvezményt nyújtanak. A kezdeményezés részeként a munkavállalóknak közeli hozzátartozó halála esetén a jogszabályban foglaltakon felül további 3 munkanap fizetett távollétet tesznek lehetővé, és évente öt munkanap fizetett távollét jár nekik közeli családtag betegsége esetén.

A Schneider Electric magyarországi érdekeltségeinél a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtése érdekében számos lépést tettek az elmúlt években. A cég erőfeszítéseit a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. kezdeményezésén is elismerték, és 2019-ben elnyerték a Családbarát Tanúsító Védjegy Bronz fokozatát.

A kezdeményezés célja az volt, hogy olyan vállalatokat, szolgáltatókat díjazzanak, amelyek egész szemlélete családbarátságot tükröz. A minősítésre összesen több mint ezren jelentkeztek, amelyet végül 400 munkahely és szolgáltató vehetett át. A Családbarát Hely védjegyet két kategóriában, a munkahelyi, illetve a szolgáltatói csoportban osztották ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában