hirdetés

2018.05.24. 10:45

Csillagközi invázió

Csillagok háborúja kiállítás és pilótaképző Egerben.

Ha létezik a világon olyan filmsorozat, amely valamennyi kontinensen osztatlan sikert aratott, nézők milliót csábítva a mozikba, úgy a Csillagok háborúja (Star Wars), bizonyosan az. És bár a sci-fi űropera első epizódját több mint négy évtizede, 1977. május 25-én mutatták be, a George Lucas filmrendező által mozivászonra álmodott, lebilincselően izgalmas történet és annak szereplői mindmáig hatalmas népszerűségnek örvendenek.

Így aztán bizonyára remek hír a Star-Wars-rajongóknak, hogy Egerben, a szépasszonyvölgyi Márai Központban megnyílt a Csillagok háborúja kiállítás. Az interaktív tárlaton Szabó István saját kezűleg készített Star Wars makettjei láthatók, különböző berendezett diorámák és terepasztalok mellett. A Tiszaörsön élő makettgyűjtemény-készítő már több, mint 20 éve fabrikál régi tévé- és rádióalkatrészekből, törött falapokból, kidobott üvegekből és üres flakonokból elképesztően szép Csillagok háborúja-maketteket, amiket saját kezűleg ki is fest. Ma már 60 űrhajómodell és 20 figura van otthonában, ahol egy kisebb magánmúzeumot rendezett be. A plafonról madzagon lelógó TIE Fighterek és X-szárnyú vadászok első pillantásra a legkisebb tányérantennáig és ikerlézer toronyig ugyanolyanok, mint a játékgyárak méregdrága, méretarányos makettjei. Ezek a darabok képezik a kiállítás alapját.

A kiállításhoz tartozó pilótaképző játékban pedig minden induló szakavatott űrsofőrré válhat, akár a Lázadókhoz, akár a Birodalomhoz tartozik!

A különleges kiállítás május 22-től 30-ig minden nap 10-től 20 óráig látogatható.

További információ:

További háttérinformáció a kiállításról itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában