Hirdetés

2018.05.23. 14:48

Díjazták a legjobban teljesítőket a Gárdonyiban

Remek pedagógusok, kiváló diákok alkotják a gimnázium közösségét.

A Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium Gárdonyi-díjjal jutalmazza azokat a végzős diákokat, akik gimnáziumi éveik alatt mindvégig kiemelkedő tanulmányi vagy sporteredményeket értek el. Mellettük egy kiváló munkát végző pedagógust is kitüntet az iskola nevelőtestülete. A 2017/2018-as tanévben rájuk vagyunk legbüszkébbek.

Gárdonyi-díjban részesült a 12. a osztályból Székely Krisztina Katalin, aki négy éven át kitűnő tanulmányi eredménnyel végzett. Számos versenyen szerzett dicsőséget iskolánknak: az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjében magyar nyelvből 10. helyezést ért el. Iskolai rendezvényeken több alkalommal vállalt feladatot konferansziéként és szavalóként.

Molnár Máté (12.a) Gimnáziumi tanulmányait kiemelkedő eredményekkel végezte. Magatartásával, feladatvállalásaival és az oltár melletti szolgálattal példamutatóan képviselte a katolikus-keresztény értékrendet iskolánkban és a Szent József Kollégiumban.

György István (12.a) Tanulmányait mindvégig kitűnő eredménnyel végezte. Egyenletes, kiemelkedő tanulmányi teljesítményéért négy éven át nevelőtestületi dicséretben részesült. Rendszeres, gondos tanulmányi munkájával példát mutatott társainak.

Dsupin Lilla Mária (12.a) Jeles tanulmányi eredményű diák, aki magyar nyelv és irodalomból, valamint angol és olasz nyelvből mindvégig kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Az „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny megyei fordulóján 1. helyezést ért el, majd az országos döntőn képviselte megyénket és iskolánkat.

Gárdonyi –díjban részesül a 12. c osztályból Kovács Boglárka. Kilenc éven keresztül kitűnő tanuló volt. A tanulmányi versenyeken eredményesen szerepelt magyar, matematika, fizika tantárgyakból és idegen nyelvekből. A „Reading in English” versenyen I. helyezést ért el.

Marton Veronika Mindvégig jeles, illetve kitűnő tanuló volt. Eredményesen szerepelt tanulmányi versenyeken francia nyelvből, matematikából és biológiából. Az Országos Francia Szavalóversenyen negyedik helyezést ért el. Az iskola zenekarának mindvégig aktív tagja volt, hegedűjátékával hozzájárult az iskolai rendezvények és lelki programok méltó megünnepléséhez.

Jurányi Viktória Kilenc éven keresztül kitűnő, illetve jeles tanuló volt. Sikeresen szerepelt tanulmányi versenyeken kémiából és matematikából, sportversenyeken úszásból és atlétikából. A diákolimpián úszás kategóriában országos ezüst érmes lett. A BME által szervezett Oláh György kémiaversenyen országos 10. helyezést ért el. A Curie kémia verseny területi döntőjében I. helyezést ért el.

Oláh Zsófia Kitűnő tanuló, a tanulmányi versenyeken mindig eredményesen szerepelt. 2016-ban az iskolai 1956-os szónoklatíró pályázaton I. helyezést ért el. Az Implom József Középiskolai Helyesírási Versenyen megyei III. helyezett lett. A Bolyai Matematika csapatversenyben 15. helyezés ért el.

Ötvös Máté Kilenc éven át kitűnő-jeles tanulmányi eredményt ért el. Kitartása és szorgalma révén mindvégig egyenletes teljesítményt nyújtott az évek során. Társaival szemben önzetlen, magatartása példaértékű.

Gárdonyi-díjban részesült a 12. k osztályból Leffler Katalin. Az elmúlt öt év során jeles, illetve kitűnő eredményekkel fejezte be a tanévet. Önfeláldozó és felelősségteljes munkát végzett az osztályközösségért. Az iskola színjátszó körének tagjaként állandó szereplője volt az ünnepi megemlékezéseknek.

Poczok Gabriella Jeles, illetve kitűnő tanuló. Magatartásával és szorgalmával példát mutatott társainak. Nemcsak konstruktív ötleteivel, hanem megvalósításukkal is hozzájárult a közösség feladatainak megoldásához. A szentmiséken rendszeresen vállalt szolgálatot.

Kónya Márton Kiemelkedő tanulmányi eredményei, magatartása és szorgalma mellett közösségi életével is példát mutat társainak. Az iskolai színjátszó kör tagjaként a legkülönbözőbb ünnepségeken, megemlékezéseken vállalt szerepeket. Csapatával a Debate országos angol nyelvű vitaverseny 5. helyezettje, a Gloria Victis országos történelmi verseny 7. helyezettje volt.

Pap Ábel Öt éven keresztül kitűnő eredménnyel, számos szaktárgyi, illetve nevelőtestületi dicsérettel végezte a tanévet. Magatartása és szorgalma példamutató. Az osztályközösség feladataiból mindig aktívan kivette a részét.

Sánta Virág Tanulmányi eredménye mind az öt tanév végén kitűnő volt. Számos alkalommal részesült szaktárgyi és nevelőtestületi dicséretben, magatartása és szorgalma példamutató. A Debreceni Egyetem országos Debate angol nyelvi vitaversenyén csapatával az 5. helyen végzett.

A kollégisták közül Gárdonyi-díjjal tüntették ki Ádám Fanni 12. k osztályos tanulót, kimagasló eredményt ért el tanulmányi munkájában, az évek során mindig aktív szervezője volt a kollégium különböző rendezvényeinek és rendszeres szereplője az osztály- és a kollégiumi programoknak.

Könyvjutalomban részesültek a sportiskolai képzés következő tanulói:

Albert Áron A Káli Vízisí Egyesület sportolója, szlalom vízisi sportágban többszörös magyar bajnok, korosztályos válogatott. Junior Európa-bajnokságon 14., felnőtt Európa Bajnokságon 20. helyezést ért el. Az Európa-Afrika ranglista 3., a világranglista 5. helyezettje.

Iklódi Máté Márk Az Egri Vasas Judo Sportegyesület sportolója, válogatott kerettag. A Diákolimpia országos döntőjének 2. helyezettje. Az Országos Bajnokságok állandó dobogós helyezettje, kétszeres magyar bajnok.

Kurtán Zsombor Az Egri Vasas Judo Sportegyesület sportolója, a Diákolimpia országos döntőjének 3. helyezettje. Az Országos Bajnokságokon egy alkalommal bajnoki címet szerzett, és háromszor állhatott a dobogó második fokára. A magyar válogatott tagjaként az ifjúsági Európa-bajnokságon ezüstérmes lett csapatban.

Kürti Dominik Péter Az Egri Vízilabda Klub játékosa, a felnőtt férfi csapat tagja. Korosztályos válogatott kerettag. Magyar Kupa 1. és 2., Magyar Bajnoki 2. helyezett. Diákolimpiai bajnok a 4x50 méteres gyorsúszásban a fiú váltónk tagjaként.

Szép hagyomány iskolánkban, hogy a ballagási ünnepségen a kiváló munkát végző pedagógusok is Gárdonyi-díjban részesülnek.

„A tanár híddá feszül s biztatja tanítványait, keljenek át rajta; majd miután megkönnyítette számukra az átjutást, boldogan összeroskad, arra buzdítva őket, hogy maguk építsenek hidakat.„ Ezek a hidak nap, mint nap valami új és ismeretlen felé terelnek, ugyanakkor biztonságot és erőt adnak. A tanár, a híd, egyetlen másodpercre sem lazíthat, nem lankadhat figyelme tanítványai előtt.

Karóczkai Júlia tanárnő több mint két évtizede tanítja iskolánkban nagy hivatástudattal és szakmai igényességgel a hittan és a történelem tantárgyakat, s a tudás bővítése mellett fontosnak tartja tanítványai vallási és lelki fejlődését is.

Kezdetektől vállalta iskolánkban a pedagógus pálya legszebb küldetését, az osztályfőnökséget. Sokat törődik tanítványaival, és biztató szeretettel egyengeti útjukat. A rábízott gyermekekben meglátja a kibontakoztatható értéket, a jót, az előrevivőt, és látja bennük a nehézségekkel küzdő, útkereső embert is, ezért megértéssel fordul feléjük.

A hittan munkaközösség vezetőjeként szolgálja közösségünket: szervezi a hitéletet, s immár egy évtizede gyűjti maga köré az engesztelő imacsoport tagjait. Elkötelezettsége példamutató mindenki számára. 2011 óta látja el intézményünkben az igazgatóhelyettesi munka felelősségteljes, szerteágazó feladatait. Sokrétű pedagógusi pályáján lelkiismeretesen, kimeríthetetlen erővel, a közösség javát mindig szem előtt tartva végzi munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában