Szponzorált tartalom

2019.08.15. 12:46

Eger legújabb, legszínesebb fesztiválja a Vár Fesztivál

Vár Fesztivál

2019. Augusztus 16-18. – Eger, Egri Vár

Városunk büszkesége az Egri vár, melyre 1552 óta oly büszkék vagyunk, látott már sok eseményt, azonban a mai kor igényeinek megfelelő, színes, több korosztályt megcélzó zenei fesztivált még nem. A szervezők – akik egyébként szerveztek már koncertet a várba – úgy vélik nagy igény van az egri lakosok körében is egy külföldi fellépős, változatos programkínálattal bíró zenei fesztiválra. Nagy érdeklődés mutatkozik az esemény iránt más városokból is, hiszen egy olyan ikonikus helyszínről beszélünk, ami teljesen egyedi

hangulatot varázsol a programok és koncertek köré.

A rendezvény sikerességét a közösségi média is mutatja, hiszen az ott futó koncertek eseményeire több mint 16.000 ember igazolt vissza, valamint egy héttel az esemény előtt több ezer jegyet eladtak a szervezők.

A szervezők a rendezvény sokszínűségét hangsúlyozzák, hiszen a fiatalabb és idősebb korosztály is megtalálja a számára szimpatikus előadót, valamint számtalan kísérő programmal (tűzzsonglőrök, labdazsonglőr, gólyalábas, Dombóvári István Dumaszínház, kertmozi magyar filmekkel) gondoskodnak arról, hogy senki ne unatkozzon.

Az esemény két külföldi sztár vendége Burak Yeter, aki a napjaink slágerlistáit vezeti, valamint a Groove Coverage, akik a 2000-es évek megkerülhetetlen dj sztárja. Valamint a Rádió1 sztár dj-i (Loving Arms, Newik, Andro, Bricklake) is jelen lesznek és több hazai ismert lemezlovas (Voksán Virág, Dj Palotai, Ludmilla...). Az élő zene kedvelői sem maradnak program nélkül, hiszen fellép a Honeybeast, Supernem, Ismerős Arcok, valamint a Karthago 40 éves jubileumi koncertje is ekkor kerül megrendezésre. A rendezvény zenei palettáját színesítik a rap előadók, mint például az X-Faktor győztes csapata, a USNK, vagy Mr. Missh, Lil G és Nemazalány, továbbá Dé:Nash, a hazai turul rap műfaj megalkotója.

Összesen hat helyszínnel készülnek a szervezők, 2 nagy szabadtéri színpaddal (Palota Színpad, színes, fiatalos arculattal és a Rádió1 színpad inka design-nal) 3 kisebb beltéri zenei helyszínnel, valamint egy kertmozival. A kertmoziban olyan magyar filmek kerülnek

levetítésre, mint a Martfűi rém, A Viszkis, Egri csillagok, Most van most, Gondolj rám.

Nem túlzás azt mondani, hogy Eger és a térség egyik legizgalmasabb fesztiválja vár ránk a hétvégén sok-sok izgalmas programmal, így biztosan nem fogunk unatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában