Hirdetés

2019.05.14. 14:19

Feszt!Eger: Minőségi koncertek és díjnyertes borok a Bolyki-völgy szívében!

Díjnyertes borokkal és a legmenőbb zenekarokkal indítja a fesztiválszezont Heves megye kedvenc fesztiválja, a Feszt!Eger. Idén is a festői szépségű Bolyki-völgybe érkezik a magyar zenei élet krémje: május 30. és június 1. között egymást érik majd a jobbnál jobb koncertek a Feszt!Eger színpadán.

 

Három nap alatt a magyar pop-rock színe java szórakoztatja majd a nagyérdeműt a Bolyki-völgyben. A fesztivál nyitónapja például a JETLAG és a Halott Pénz koncertjével indul. Továbbá a Feszt!Eger programjában szerepel többek között a megye legsikeresebb zenekara, az idén 15 éves ROAD, az Anna and The Barbies, a Belga, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Follow The Flow, a Bagossy Brothers Company, a Quimby és hazánk legnépszerűbb női rockegyüttese, a Dorothy is. A zenekarok egy jelentős része új albummal és friss dalokkal készül a fesztiválra. A koncertek után minden éjjel DJ program zárja az estét. A napi bontás a www.feszteger.hu oldalon elérhető.

Eger különleges helyet foglal el több zenekar szívében. Molnár Tamás, a JETLAG zenekar frontembere így mesélt személyes kötődéséről: „Nagyon kellemes koncertjeink voltak az előző zenekarainkkal Egerben. Ennek a városnak különleges hangulata van és csábítanak a borospincék, így mindig valami elképesztően durva buliban kötöttünk ki. Sőt, ott ismertem meg azt a lányt, aki utána két lemeznyi dal múzsája lett, úgyhogy meghatározó emlékek ezek számunkra.”

Majd beszámolt a Bagossy Brothers Company gitárosa is, Tatár Attila a városhoz kötődő élményeiről: ”Gyergyószentmiklós a mi szülővárosunk, a zenekarnak a bázisa és Eger nagyon régi testvérvárosi kapcsolatban van vele. Ráadásul az egyetem alatt többször jártam terepgyakorlaton is Eger környékén, ahol megtapasztaltam milyen jók az egri borok. A zenekarral pedig a tavalyi évben játszottunk az Érsekkertben, ami egy különleges helyszín volt és egy hangulatos koncert. Már nagyon várjuk, hogy visszatérjünk!”

BL közvetítés és díjnyertes borok

Tóth Tibor, a fesztivál főszervezője megnyugtatott mindenkit, hogy senki nem fog lemaradni a Tottenham és Liverpool nagy összecsapásáról, hiszen idén is lesz BL döntő közvetítés a Feszt!Egeren. Ráadásul a látogatók abban a különleges helyzetben lesznek, hogy díjnyertes borokat is kóstolhatnak, ugyanis pár hete a francia Bourg városában megrendezett nemzetközi versenyen a Bolyki Pincészet két bora, a BOLYKI KEKFRANKOS 2016 és BOLYKI MERLOT 2016 arany és ezüst érmet szerzett.

A fesztivál sikerének egyik záloga maga a helyszín, hiszen lélegzetelállítóan egyedi helyen rendezik meg a koncerteket. Több mint 40 éve használaton kívüli – a természet által visszahódított – bányaudvarok, borospincék közvetlen szomszédságában lépnek fel a zenekarok, ami nem mindennapi a hazai fesztiválpiacon.

ÉTER Plusz zenei tehetségkutató értékes nyereményekkel

Az ÉTER Plusz zenei tehetségkutató idén is hagyományosan a Feszt!Eger kísérő rendezvénye lesz május 31. és június 1. között, ahol . Napközben a fiatal feltörekvő tehetségek produkcióit élvezhetik a résztvevők, miközben a Bolyki Pincészet utánozhatatlan nedűit ízlelgetik, este pedig a Feszt!Eger koncertsorozatával folytatódik a nagyszabású rendezvény.

Ebben az évben még a korábbiaknál is szorosabban összekapcsolódik a két esemény, hiszen a 2019-es Feszt!Egeren a közönség minden este hallgathat korábbi ÉTER-es fellépőket, akik név szerint Plastic Ocean, AWS, The Anahit, Before The Last és a Fatal Error. Az együttesek az ÉTER Plusz korábbi tehetségkutatóiról győztesként távoztak és egyre nagyobb közönség előtt hódították meg a színpadokat. Az idén legtehetségesebbek a legnépszerűbb magyar fesztiválokon túl a felvidéki MartFeszten és az erdélyi Vibe-on is felléphetnek.

Szerezd be jegyeidet kedvezményes áron és egyél, igyál és szórakozz akciósan a városban!

Már elindult a helyszíni jegyértékesítés Egerben, Mezőkövesden, Füzesabonyban és Egerszalókon is, így 9 helyszínen van lehetőség megvenni a belépőket. A kedvezményes jegyeket érdemes még a jegyárforduló előtt beszerezni!

Eger:

Labirintus Tattoo – Eger,Szent János út 6.

Smilodon Tattoo – Eger, Dobó tér 1.

Hasznos Holmik – Eger, Almagyar utca 9.

Déjá Vu – Eger, Szent János utca 1.

Tourinform Eger – Eger, Bajcsy-Zsilinszky utca 9.

Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok – Eger Losonczy-völgy

Mezőkövesd:

Boomerang Billiárdszalon – Mezőkövesd, Szent László tér 24.

Füzesabony:

Művelődési Ház – Füzesabony, Rákóczi Ferenc út 52-54 (Keresd Lillát: +3620/2421172)

Egerszalók:

Gyógyvizek Völgye TDM Iroda – Egerszalók, Széchenyi István út 9.

Aki a kényelmesebb utat választja, az online is megveheti bérletét a Feszt!Eger oldalán: www.feszteger.hu/jegyvasarlas/

„A Feszt!Eger belépői még mindig jóval a megszokott fesztivál árak alatt vannak, mely a városnak és támogatóinknak köszönhető.” -hangsúlyozta Tóth Tibor. Ráadásul ezzel duplán jól járnak a fesztiválozók, hiszen a Feszt!Egerhez hűen idén is rengeteg akcióban lesz részük. Május 31. és június 2. között 10-20% kedvezménnyel fedezhetik fel Eger legkedveltebb helyeit. A „Mutasd a karszalagod” akcióhoz számos egri vendéglátós csatlakozott már. Emellett szabadulószobát, billiárd és foci övezetet is árengedménnyel használhatják a Feszt!Eger karszalaggal rendelkezők, sőt gokárt és quad pályán is tesztelhetik vezetési tudásukat. Ha pedig valaki lazításra vágyna, akkor az egri Termálfürdőbe 10% kedvezménnyel csobbanhat. Az összefogásnak köszönhetően még színesebb programokkal vár Eger a fesztivál ideje alatt. Az akcióban résztvevők listája elérhető a Feszt!Eger weboldalán.

Fedezd fel Egert a fesztivál alatt!

Érdemes napközben a városban is szétnézni, hiszen Eger is bőséges programokat kínál mindenkinek. Eger legújabb látnivalója és nevezetessége a Road Beatles Múzeum. Itt található Kelet-Közép Európai régió egyetlen Beatles gyűjteménye! A múzeumot két barát a The Beatles zenekar iránti szenvedélye hívta életre. Peterdi Gábor és Molnár Gábor évtizedek óta gyűjtik a Beatleshez kapcsolódó hangzóanyagokat és relikviákat, ezeknek ad végre méltó helyet a Hotel Korona Eger.

Nem szabad kihagyni a történelmünket meghatározó Egri várat, Magyarország második legnagyobb templomát, a Bazilikát és az Európa területén legészakabbra épített török kori műemléket, a Minaretet sem. Aki pedig egy kis lazításra vágyik, az a Török Fürdő gyógyító hatású vizében is megmártózhat. Ráadásul a mai Szépasszony-völgyi pincesorok, mintegy emberöltő óta Eger legismertebb részét képezi. Sokan a bor miatt érkeznek Eger városába. A borvidék emblematikus fehérbora – az “ Egri csillag” – fehérszőlők házasításából született 2010-ben, amit mindenképp érdemes megkóstolni.

Szeretettel ajánljuk tovább a II. Kőporos borbazárt is június 1-jén Egerben, hiszen egy kifejezetten izgalmas, szórakoztató, és remek hangulatú borízű ünnep, ahol a város legizgalmasabb borászai tárják fel titkaikat. A rendezvény után az esti koncertekről a Feszt!Eger gondoskodik, így aki ezt az eseményt választaná, sétálva is át tud jönni a dűlők között egy romantikus túrával a Feszt!Egerre.

Nyárindító séta borral és Feszt!Eger koncerjeggyel

Figyelmetekbe ajánljuk exkluzív ajánlatunkat is, hiszen június 1-jén rendezik meg a Pohárral Egerben eseményt. Az Egri Borműhely tíz pincészetével lehet találkozni, és az ő boraikat megkóstolni a helyszíneken, egy izgalmas városi séta keretein belül. Az első állomás a Gál Tibor Fúzióban lesz, majd további állomások után az igaz utolsó állomáshoz transzfer visz el mindenkit, hiszen Bolyki Jánosnál ér véget. Aki pedig úgy dönt, kombinált jeggyel az aznap kezdődő Feszt!Eger koncertjeit is meghallgathatja a Bolyki Völgyben.

Mindegyik helyszínen, összesen tízféle bort lehet majd kóstolni, és mivel az Egri Borműhely tagjainak kiemelten fontos a bikavér és a csillag, úgy gondolták, hogy ezekből állítanak össze egy izgalmas sort a vendégeknek.

A kombinált jegyek csak limitált számban elérhetőek:

Early bird belépőjegy: 5 000 Ft (május 25-ig), mely tartalmazza a kóstolásra kerülő borokat és falatokat, az idegenvezetést és a transzfert.

Normál belépőjegy: 7 000 Ft, mely tartalmazza a kóstolásra kerülő borokat és falatokat, az idegenvezetést és a transzfert.

Kombinált jegy szombati Feszt!Eger belépővel: 8 500 Ft, mely tartalmazza a kóstolásra kerülő borokat és falatokat, az idegenvezetést, a transzfert és a szombati napra belépőjegyet a Feszt!Eger rendezvényre.

Kombinált jegy Feszt!Eger bérlettel: 12.500 Ft, mely tartalmazza a kóstolásra kerülő borokat és falatokat, az idegenvezetést, a transzfert és a Feszt!Eger bérletet rendezvényre.

Pohár letéti díj: 1 000 Ft, a helyszínen fizetendő.

További információk: www.feszteger.hu

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában