hirdetés

2018.12.18. 13:53

Hatékonyabb mint a névjegykártya – A nyakpánt mindig szem előtt van

 

„Az urak nagy része tulajdonképpen nem törődik se a cipővel, se a kalapjával. A ruhájával sem. De nyakkendőt elég sűrűn vásárol. Ezzel az aránylag olcsó dísszel szimbolizálja azt, hogy nem mond le a külsőség örömeiről.” (Feiks Jenő, 1936)

A régi idézettel szemben ma már az ,,urak törődnek ruhájukkal” és ha nyakkendőt már nem is szeretnek annyira vásárolni, de a ,,külsőség örömeiről” továbbra sem mondanak le; nyakpántot például szívesen viselnek. Nem meglepő, hogy a divat óriások (Givenchy, Prada, Burberry) a munkaruházat részeként tekintenek a nyakbaakasztókra. A Calvin Klein például egy légitársaság egyenruhájához tervezett nemrégiben elegáns nyakpántot.

Miért hatásosabb a nyakpánt, mint a névjegykártya?

Amikor egy vállalkozás egyedi nyakbaakasztót rendel, és azon szerepel a cég neve, logója, a szolgáltatás, vagy a termék neve, akkor a márkáját, az imázsát építi. A szakemberek úgy vélekednek; a nyakpánt örökzöld marketing eszköz, hiszen a rajta lévő logók és feliratok nem csak viselőjére fejtik ki reklám hatásukat, hanem azon emberek felé is, akik látják. Ha összehasonlítjuk az üzleti reggeliken előszeretettel használt névjegykártyával, akkor könnyen belátható mekkora előnyben van a nyakbaakasztó, ami folyamatosan szem előtt van, hiszen a névjegykártyákat névjegykártyatartóban tartjuk és csak akkor vesszük elő, ha szükségünk van rá. Ellenben a nyakpánt a nap nagy részében ott lóg a nyakunkban.

Üzleti konferenciák, szakmai rendezvények

Vannak olyan helyzetek, amikor kötelező a nyakpánt és a műanyag kártyatartó használata. Üzleti konferenciákon, szakmai rendezvényeken – a megérkezést követő regisztráció során – a résztvevők nyakpasszt kapnak. A rendezők ezzel biztosítják az összejövetelen való biztonságos beléptetést, a rendezvényen való részvételt. Az átlátszó műanyag tokba minden résztvevőnek kötelező elhelyezni a regisztráció során kapott azonosító kártyát. A nyakpassz megkönnyíti a meghívottak egymással való ismerkedését és a hívatlan vendégek kiszűrését.

Nyakpassz nélkül nincs Európa-, vagy világbajnokság

Nemzetközi sportversenyekre, kontinens viadalokra, de a hazai bajnoki mérkőzésekre is egyre inkább szigorú azonosítási, beléptetési szabályok vonatkoznak. Nemzetközi viadal esetében általában több hónappal az esemény előtt jelezni kell, ha nézőként részt kívánunk venni a megmérettetésen. Regisztrálni a világhálón kell, a nyakbaakasztót és a fényképes azonosítót pedig a mérkőzés helyszínén személyesen lehet átvenni pár nappal a rendezvénymegkezdése előtt. Az Európa-, vagy világbajnokság ideje alatt a nyakbaakasztót és ahozzátartozó badge-ot végig kötelező viselni.

A végéhez közeledő franciaországi női kézilabda Európa-bajnokságról látható televíziósközvetítések alkalmával elég szembeötlő, hogy a mérkőzések alkalmával az edzők, sportorvosok, technikai vezetők, a rendezői asztalnál ülő sportbírók a nyakpántjukon szintén badge-et viselnek. A nyakban lógó fényképes azonosító bizonyítja, hogy a sportpálya közelében tartózkodó személy jogosultan van ott.

Utazási irodák, városlátogatások, kirándulások

A szervezett utak (városlátogatások, körutazások, rendezvények) alkalmával az utazási irodák indulás előtt rendszeresen adnak a vendégeiknek nyakpántot. A nyakbaakasztón szerepel az utazási iroda neve és egy telefonszám, amelyet felhívhatunk, ha baleset ér, vagy lemaradunk a csoporttól. Az elővigyázatosságra, az egymásra figyelésre különösen nagy tömegben, vásárokon, fesztiválokon van szükség. Az egyforma nyakpánt segít abban, hogy illetéktelenek ne csatlakozhassanak a csoporthoz, illetve ne próbáljanak meg a csoporthoz csapódva ingyen bejutni belépőjegyes kastélyokba, katedrálisokba, vagy kiállításokra. Ha a kirándulók a nyakbaakasztón logó műanyagtartóban tartják az utazásra szóló jegyüket, személyes okmányaikat, kedvezményre jogosító igazolásukat, akkor azzal időt spórolnak, hiszen nem kell keresgélni, amennyiben ellenőrzéskor szükség van azokra.

Kulcstartó mindenkinek

A mindennapi életben a nyakszalagok ,,mini nyakpántként”, azaz kulcstartóként való alkalmazása az egyik legismertebb felhasználási mód. A szövet kulcstartón levő karabinerről gyakorlatilag képtelenség elveszíteni a kulcsokat. Nem véletlen, hogy az autó márka

forgalmazók előszeretettel használják imázsépítésre, hiszen mindig kéznél van. A reklám kulcstartó karikáján remekül megfér egymás mellett az irodai-, a bejárati ajtó, és a slusszkulcs, de akár a postaláda-, vagy a szemetes tároló kulcsa is. A ,,mini nyakpánt” segítségével még egy női táskából is pillanatok alatt előkerül a kulcstartó, nem kell hosszú perceken át keresgélni benne.

Amennyiben a reklám kulcstartó vagy a nyakpánt bármelyik felhasználási módja feltette az érdeklődését, akkor látogasson el webáruházunkba. Az Euroko Kft. a régió egyik piacvezető karszalag, nyakpánt és szilikon karkötő gyártója és forgalmazója.

Ne feledje!

Az árból engedünk, de a minőségből soha!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában