hirdetés

2019.06.06. 14:44

Ingatlanpiac: van még különbség Eger és a főváros árai között?

HEOL

Nem hazudunk azzal, ha azt mondjuk, hogy a lakáspiaci árak mostanra már mindennapos téma lett. Az árak az egekben vannak, mi pedig mind azon tűnődünk, lesz-e vajon még ennél is rosszabb? Ha albérlet keresésről, ha eladó ingatlanok vadászatáról van szó, nagyon körültekintőnek kell lennünk, mielőtt döntenénk, hiszem hatalmas árbeli különbségek vannak országszerte.

Mi Egerben sokszor csak ámulunk a budapesti ingatlanpiaci árakat látván, de mégis számokban mekkora lehet a különbség? Tényleg sokkal olcsóbb Eger, mint a főváros? És mi is a helyzet a többi nagyvárosban? Cikkünkben az elismert, online ingatlankereső platformot kértük segítségül, a Flatfy csapatát.

Minden ingatlan-, valamint albérlet kereső álma, hogy ne kelljen külön-külön minden ingatlanos oldalt végignézni kereséskor. A sikeres startup, a Flaty erre fejlesztett ki egy megoldást: keresőmotorának segítségével akár felére csökkenhet az idő, amelyet a keresésre szánnánk. Naponta több, mint 75 000 hirdetét dolgoz fel, így egy helyre összegyűjtve a hirdetéseket. Ez a szolgáltatás jelenleg 37 országban segíti az ingatlankeresőket, köztük Magyarországon is. Kereshetünk eladó ingatlant, kiadó albérletet, de kiadó szobákat is egyaránt. Rengeteg szűrővel rendelkezik, amelyek segítenek minket a keresésében.

Kereshetünk városra, árra, négyzetméterre, szobaszámra, vagy további, általunk meghatározott kikötésekre is akár.

A Flatfy grafikonján is látható, hogy míg a budapesti hirdetések száma meghaladja a 81 ezret, ugyanez Egerben 2 ezret sem érik el. Az árak is magukért beszélnek. Budapesten egy ingatlan átlagára nem sokkal kevesebb, mint 34,5 millió forint, míg Egerben kicsivel több, mint 25,5 millió forint. Az árak közti különbség számottevőnek mondható.

Egy másik kimutatáson is láthatjuk, hogy Budapesten vannak leginkább egekben az árak. A grafikonokon egyértelműen látszik, hogy az egri ingatlanárak jelentősen alacsonyabbak, mint fővárosunkban, Budapesten és megnyugvásra sem adnak okot a számok – az utóbbi időben országszerte 13 százalékkal nőttek az ingatlanárak.

Reméljük, hogy cikkünkkel segíthettünk betekintést nyerni az ingatlapiaci árakba nem csak Budapesten, hanem Egerben is. Sok sikert kívánunk mindenkinek, aki ingatlan- vagy lakáskeresés előtt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában