hirdetés

2018.08.09. 14:54

Ingyenes a belépés a rendezvényre – Átadják a lovas beruházást

Augusztus 18-án este adják át az új szilvásváradi lovasközpontot. A családi lovas ünnepséget a versenypályán tartják, s a belépés ingyenes lesz, ám a nézőknek előzőleg regisztrálniuk szükséges (menesgazdasag.hu). Dallos Andor, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója elmondta, a korábbi éjszakai lovas showkhoz hasonló műsort készítenek elő, amelyen részt vesznek Európa lipicai állami ménesei, s lesznek magyar produkciók is. Az átadón részt vesznek a Magyar Lovas Szövetség képviselői és dr. Nagy István agrárminiszter is.

A lovas komplexum az elmúlt bő három esztendőben az eredeti helyén újult meg, három ütemben. Először új fedeles lovarda épült, majd kialakították a felvonulási területet, végül megépült a lovas versenypálya. Mindegyik helyszínen van melegítő, gyakorló pálya is. A régi létesítményt 1976-ban építették, majd az 1984-es fogathajtó VB-re újították föl, a maga idejében korszerűnek számított. Az évtizedek alatt azonban változtak az igények, s a létesítmény állaga is leromlott.

– A kormány segítsége időben érkezett, hiszen a létesítmény nagy rendezvények lebonyolítására már alig volt alkalmas. A pálya mellett új fedeles lovarda is épült, amelynek a mindennapi életben nagy jelentősége van, itt képezzük a lovakat, s időjárástól függetlenül tarthatunk benne rendezvényeket – fogalmazott Dallos Andor, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója.

Mint mondta, a lovasközpont több szempontból is nagy szerepet játszik a település életében. Egyrészt idegenforgalmi vonzerőt jelentenek a rendezvények, az évi több tízezer, fizetőképes látogató több vendégéjszakát, több bevételt jelent a szolgáltatóknak. A hazai lovassport számára is érték, hiszen alkalmas hazai és nemzetközi versenyek, edzőtáborok lebonyolítására, olyan körülmények közt készülhetnek a versenyzők, amilyenekkel külföldön is találkozhatnak. Nem utolsó sorban a tenyésztés szempontjából is fontosak a létesítmények, hiszen a tenyészállat jelöltek sajátteljesítmény- vizsgálatát elsősorban a versenyeken nyújtott teljesítmény alapján végzik.Dallos Andor elárulta, a következő években a hazai és regionális versenyeken kívül szeretnének nagy nemzetközi viadalokat, világ- és európabajnokságokat is Szilvásváradra hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában