Szponzorált tartalom

2020.09.21. 13:55

Ingyenesen látogatható digitális élményközpont nyílik Budapesten!

Már a hétköznapok során is egyre több okoseszköz vesz körül bennünket, amelyek megismerése és használata teljesen természetes velejárója lesz a jövőnek. A munkaerőpiacon is megváltoznak az igények, és ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani ezzel a rohamos fejlődéssel, a 21. századi képességek fejlesztése (együttműködés, tudásépítés, önszabályozás, valós problémák megoldása, algoritmikus gondolkodás) felé terelődik a hangsúly.

Fotó: Somogyi Bela

Hiszünk abban, hogy azok a gyerekek, akik a programjainkon játékos módon ismerkednek meg a modern eszközökkel, nemcsak a mindennapi életben boldogulnak majd jobban, hanem komoly érdeklődés alakul ki bennük a komplex természettudományok és az informatika iránt is. Ők nagyobb eséllyel választanak majd pályát ilyen területről, és lesznek sikeresek a digitalizáció miatt átalakuló munkaerőpiacon.

A hozzánk érkező látogatók modern központunkban többféle technológiát is kipróbálhatnak. A kiállítótérben testközelből megismerkedhetnek az AR világgal, az okosotthonokkal, a 3D nyomtatással, beszélgethetnek humanoid robotokkal, készíthetnek stopmotion videókat, kipróbálhatnak VR eszközöket és tájékozódhatnak a legújabb technológiai trendekről.

Az EDU&FUN központba várunk

  • iskolás csoportokat (6-18 év közöttieket)
  • ingyenes szakköreinkre jelentkező gyerekeket
  • ingyenes hétvégi nyílt napunkra családokat
  • jövő évi nyári táborainkba pedig 6 és 14 év közötti gyermekeket
  • Az alkotóműhelyben a digitális eszközökhöz kapcsolódó kiscsoportos foglalkozásokat tartunk, egyfajta alternatív tanóra keretében, ahol a diákok belekóstolhatnak a 3D tervezésbe, a robotirányításba és a mikrovezérlők világába.

    A központ látogatói programján túl szervezünk szakköröket, amelyek során a részt vevő gyerekek már mélyebb tudásra is szert tehetnek 6 hét alatt.

    A nyár folyamán pedig többféle digitális tematikával napközis táborokat szervezünk alsós és felső tagozatos diákoknak, korosztályonként, amit ingyenesen lehet igénybe venni, csupán időben kell jelentkezni, és regisztrálni az adott eseményre.

    Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a vírus elleni védekezés nálunk prioritást élvez: a központ területén mindenki számára elérhető kézfertőtlenítő berendezéseket üzemeltünk be, naponta többször fertőtlenítő takarítást végzünk – kiemelt figyelemmel az eszközeinkre, mosdóinkra. Az épület szellőztetéséhez a legkorszerűbb levegőcserélő rendszert használjuk, minden érkező látogatónál lázat mérünk (37,2 °C felett a központ nem látogatható), oktatóink a foglalkozás során maszkot viselnek – ez a résztvevők számára is ajánlott, a biztonságos távolságtartás érdekében központunkban az egy időben fogadható személyek létszámát maximalizáltuk.

    Az EDU&FUN Digitális Élményközpont Budapest a „Programozd a jövőd!” – GINOP-3.1.1-VEKOP-15-2016-00001 „Oktatási intézmények és IKT vállalkozások közötti együttműködés ösztönzése és támogatása” kiemelt projekt keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg.

    MINDEN FOGLALKOZÁSRA ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

    Jelentkezni és érdeklődni az [email protected] e-mail címen, vagy a +36 70 440 4400 telefonszámon lehet.

    HELYSZÍN: ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION – 1087. Salgótarjáni út 12-14.

    Képgaléria

     

    (PR cikk)

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában