Hirdetés

2018.05.14. 11:27

Ismét Szilvásváradon a kutyák szerelmesei május 19-21. között

A pünkösdi hétvégén, május 19-21. között három napon keresztül bírálják a világ legszebb kutyáinak küllemét és viselkedését.

díjnyertes kutyák

Közel hatezer nevezés érkezett az idei CACIB Nemzetközi Kutyakiállításokra. Az Ebtenyésztők Heves Megyei Egyesülete kilencedik

alkalommal rendezi meg a seregszemlét.

– A kutyakiállítás ismét Szilvásváradon lesz, a lovas stadion füves pályáján. Teljesen megoldódni látszik a parkolás, hiszen a stadion környékén három nagy parkoló is található – mondta Korózs Gábor főszervező.

A kétévente megrendezett rangos esemény minden alkalommal rengeteg kiállítót vonz, idén például közel hatezer kutya regisztrációja érkezett be, ezzel már Európa ötödik legnagyobb kutyakiállítása a rendezvény. A világ harmincnyolc országából érkezett nevezés, a kutyákat 27 ország 41 nemzetközi bírója minősíti majd.

– Az idei rendezvényen három CACIB kiállításon kapnak bírálatot a kutyák, azaz minden nap avatunk győztest, s minden nap minden fajta felvonul majd. Egy versenyző három különböző megmérettetésen vehet részt, három különböző bírótól kaphat véleményt – árulta el a főszervező.

A kutyák bírálata mindhárom nap 10 órakor kezdődik, a díszprogram pedig 14 órakor veszi kezdetét, amelyen lipicai lovasbemutatót is láthat a közönség. Lesznek klubkiállítások is.

– A rendezvényen szeretnénk felhívni az emberek figyelmét a felelős állattartásra. Éppen ezért egyre szélesebb kört szeretnénk bevonni a kiállításba, nem csak a tenyésztőket és a törzskönyvezett kutyákat várjuk, hanem hobbikutyák, keverékek is kapnak küllembírálatot május 20-án, 11 órától – fogalmazott Korózs Gábor.

Korózs Gábor főszervező

Idén is lesz gyermekrajz-pályázat, a rajzot hozó gyerekeknek pedig ingyenes a belépés. A szervezők 4-14 éves korú gyerekek rajzait várják „Én és a kutyám” témakörben. A rajzok a helyszínen, a Kiállítási irodában mindhárom napon 15 óráig adhatók le, a készítő nevével, címével, életkorával ellátva. A rajzok fölkerülnek az esemény facebook oldalára (https://www.facebook.com/szilvasvaradcacib) ahol szavazni lehet rájuk. A legtöbb voksot kapó alkotások Stühmer ajándékcsomagot nyernek.

További információ: www.szilvasvaradcacib.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában