Hirdetés

2019.03.04. 10:56

„Kondenzációs kazán telepítése az EVAT Zrt. Malomárok utcai fűtőművében”

A projekt keretein belül egy 8 MW-os elavult, 45 éves gázkazán helyén került telepítésre egy korszerű szintén 8 MW-os gázkazán, amely kondenzációs üzemre is alkalmas. A mintegy 150 millió forint összegű beruházás KEHOP pályázati forrás felhasználásával valósult meg, melynek 50%-os önerejét az EVAT Zrt. az évek óta eredményes gazdálkodásának köszönhetően saját forrásból finanszírozta.

Tekintettel arra, hogy az új berendezés hatásfoka lényegesen jobb a kicserélt berendezésénél, a projekt megvalósulásával éves szinten 200.000 köbméter földgáz és 427 tonna CO2 megtakarítás érhető el.

Fontos eredménye a projektnek, hogy az új kazán, a rászerelt gázégővel együtt maximálisan ki tudja elégíteni az egyre szigorodó levegőtisztaság védelmi előírásokat is. A füstgázban lévő káros anyagok, különösen a nitrogén oxidok mennyisége messze az előírt határértékek alatt marad.

A fejlesztés tehát nemcsak a távfűtött lakásokban élők számára jelenti az ellátás biztonságának, energiahatékonyságának a nagyfokú emelését, de minden egri számára fontos, hiszen nem mindegy, hogy milyen és mennyi légszennyező anyag kerül a környezetbe.

Projekt adatai:

Megnevezés:

KEHOP-5.3.1-17-2017-00010 „Kondenzációs kazán telepítése az EVAT Zrt. Malomárok utcai fűtőművében”

Projekt összköltsége: 151.840.212 Ft

Támogatási intenzitás: 50%

Konzorciumvezető: Nemzeti Fejlesztési Programiroda

Kedvezményezett: EVAT Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt.

Kivitelező: METALCOM Zrt.

 

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában