Hirdetés

2019.06.13. 13:47

Projektzárás a Dobóban

Június elején véget ért az NTP-KNI-18 komplex tehetséggondozó és fejlesztő programok támogatása pályázat megvalósítása, amelyen az Egri Dobó István Gimnázium Természettudományi Tehetséggondozó Műhelye 1.365.000 forintot nyert.

 

A 2018-2019-es tanév foglalkozásain a diákok megismerkedtek a természettudományok vizsgálati eszközeivel, módszereivel, olyan természetes anyagokkal, amelyek saját környezetükben is fellelhetők. A gazdagító és mélyítő programok témái között szerepeltek

például az az egri borvidékhez kapcsolódva a szőlő, a must vizsgálata, vízvizsgálat, parfüm, sampon, tusfürdő készítése, vajköpülés, bio és organikus élelmiszerek vizsgálata, sütés és főzés természetes alapanyagai, növényi indikátorok, gipszöntés, boncolási gyakorlatok. A foglalkozások előadásokkal, kirándulásokkal, szakmai tanulmányutakkal egészültek ki.

Többek között jártunk az Aggteleki és a Bükki Nemzeti Park területén, a gyöngyösi Mátra Múzeumban és az Egri Várban. A pályázat megvalósítása során lehetőségünk volt eszközállományunk bővítésére, például LCD kamerás mikroszkóp, szoftver, határozókönyvek

beszerzésére, amelyeket a foglalkozások megvalósítása során használtunk. A tanévet Tehetségnappal zártuk, ahol a műhelytagok előadásokat tartottak az egyes foglalkozásokról, népszerűsítették a tehetséggondozó műhelyt.

 

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában