hirdetés

2018.12.06. 10:17

Több százan ünnepelték az adventet a Kékestetőn

Több százan látogattak el december 2-án Kékestetőre az Advent a Kékesen ingyenes családi rendezvényre, amit immár kilencedik alkalommal szerveztek meg hazánk legmagasabb pontján. A változatos programok között mindenki megtalálta magának a kedvére valót.

– Bár gyöngyösiek vagyunk, Kékestetőre évente csak háromszor-négyszer jövünk fel. Az egyik ilyen alkalom az Advent a Kékesen rendezvény. Ez már a negyedik adventi ünnepünk Magyarország legmagasabb pontján – mondta Czakó András.

A gyöngyösi férfi feleségével, Czakóné Somogyi Hajnalkával, és kislányukkal, Czakó Brigittával látogatott fel hazánk ikonikus csúcsára december 2-án a Kékestető Nonprofit Kft. által szervezett Advent a Kékesen elnevezésű ingyenes családi rendezvényre.

– Nyáron általában a rokonokkal jövünk fel egy kicsit hűsölni a Kékestetőre, hiszen a városi hőmérséklethez képest itt mindig pár fokkal hűvösebb van. Télen pedig az Advent a Kékesen rendezvényhez igazítjuk a feljövetelt, hiszen a hófedte táj egyszerűen csodálatos. Egyáltalán nem tartom túlzásnak Kékestető hivatalos szlogenjét, hiszen valóban magasan a legjobb minden évszakban – mondta mosolyogva Czakóné Somogyi Hajnalka.

A család nagyon elégedett volt az idei koncertekkel is, Szekeres Adrien és Szinetár Dóra karácsonyi műsora is tetszett nekik. – Látszik, hogy a szervezők minden korosztály igényét szeretnék kielégíteni a programok összeállításakor. Tavaly a Napos Oldal zenekar előadás is nagyon szép volt – mesélte a házaspár.

A tavalyi tapasztalatokat felhasználva a feljutás gördülékenyebbé vált azáltal, hogy a szervezők csak az első 100 autót engedték fel a hegyre, majd közlekedésbiztonsági okokból a rendőrség közreműködésével Mátraházától lezárták az utat, és 50 fős ingyenes transzferbuszokkal segítettek feljutni a látogatóknak.

– Tavaly gyalogosan, a szakadó hóban a sípályán jöttünk fel. Idén az autóbuszt választottuk, és meg voltunk elégedve a transzferrel, kényelmesen utaztunk – mondta Czakó András.

A házaspár kislányukkal nem hagyta ki a vicces karácsonyi kellékekkel való fotózkodást sem, a Gyöngyösi Kézilabda Klub standjánál pedig célba dobtak a játékosokkal. – Sajnos nagyon elfoglaltak vagyunk, ezért az NB I-es csapat meccseire nem tudunk kimenni, de sok kollégám lelkes rajongója a kéziseknek, így az eredményeikről mindig naprakész információval rendelkezem. A kislányunk már elkezdett kézilabdát tanulni az iskolában, s bár most kihagyott egy évet, szeretnénk, ha folytatná ezt a sportot – mondta Hajnalka.

A hét éves Brigitta eldicsekedett azzal, hogy a Kékestetőn felállított kézis molinónál egy labdát sikerült bedobnia a megfelelő helyre, ami megerősítette abban, hogy folytatni szeretné ezt a gyöngyösi gyerekek körében oly népszerű játékot – a HE-DO B.Braun Gyöngyösnek több mint 300 utánpótlás korú játékosa van.

– Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akiknek az elmúlt években és most is része volt az Advent a Kékesen rendezvény lebonyolításában. Akik ezt a rendezvényt megvalósítják évről-évre, azokat a „mi jut nekem” kérdés helyett a „mi fakad belőlem” gondolat irányítja. Kívánom, hogy ez a jövőben minél többünk életében vegye át a főszerepet – mondta ünnepi adventi beszédében Horváth László. A térség országgyűlési képviselője ezután egy Wass Albert verset szavalt el a közönségnek. Az adventi koszorút Holló Gábor atya áldotta meg, majd Horváth Lászlóval meggyújtották annak első gyertyáját.

Az Advent a Kékesen rendezvény utolsó programja a már hagyományosnak számító Örömtűz meggyújtása volt az Angyalok tisztásán. A pattogó parázs hangja, a téli tájban fellobbanó tűz látványa mindenki szívébe igazi adventi hangulatot költöztetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában