A HELYZET

2018.03.22. 06:30

Emberbarátság és pénz

Toót-Holló Tamás

 

Zavaros sajtótájékoztatót tartott a Migration Aid vezetője, Siewert András, aki bombasztikus választ kívánt adni arra, hogy a Magyar Idők cikkei nyomán a Soros-hálózat éppen Soros Györgyöt leleplező részeként híresültek el.

Emlékszünk rá, hogy a Magyar Idők megállapítása szerint a Migration Aid illegálisan gyűjt információkat a tranzit­zónában tartózkodó migránsokról. A lap anyagában a Siewert elkotyogta legátütőbb erejű kijelentés pedig az volt, hogy

az egész migrációs válság Soros György üzleti érdekeit követi.

Siewert ellentámadása annyiból állt, hogy egy orosz nevű, magát brit állampolgárnak mondó, de közben izraeli akcentussal beszélő férfiről és finn kolléganőjéről beszélt, majd szót ejtett az általuk hangfelvételen rögzített két bécsi tárgyalásukról. Büszkén vállalta, hogy a megkeresésük mögött titkosszolgálati akciót gyanítottak, s erről a magyar hatóságoknak is jelzést adtak. Ezzel csak az a gond, hogy az általuk tett bejelentésnek semmi nyoma, s hogy a saját hangfelvételeiket sem akarják közreadni – ami erősen kétségessé teszi lelkes hazafiságukat.

A legcifrább pedig az volt, hogy Siewert végül arra kezdett célozgatni: az őt lépre csaló Grigorij Alekszandrov netán még a Jerusalem Post újságírója is lehetett.

Ezt a kínos ötletelést feledve maradjunk inkább annyiban, hogy a sajtótájékoztató lufija bizony kipukkadt. A Soros-hálózat leleplezése pedig sikeres oknyomozó újságírói munka maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!