a helyzet

2018.04.16. 06:30

Kossuth téri prüszkölők

Pilhál György

Attól lett igazán groteszk és elgondolkodtató az új, „tisztességes” választásért szombaton tartott budapesti tüntetés, hogy éppen ezen a napon jelent meg az országgyűlési választás összesített végeredménye. Az a lista, amelyből kiderül, hogy az ismét – immár harmadszor – kétharmaddal győztes Fidesz–KDNP 133 mandátumot szerzett a 199 tagú Országgyűlésben. Vagyis nem szoros versenyben, nem „épphogy” nyert a 2010 óta kormányzó pártszövetség, hanem elsöprő fölénnyel.

Ehhez képest a Parlament előtti Kossuth tér haragos demonstrálói abból az érdekes megközelítésből indultak ki, hogy „mi vagyunk a többség”. (Ilyen alapon voltaképp mindenféle verseny vesztesei háboroghatnának a végén, hiszen ők vannak többen…) Az új választás kiírása mellett demokráciát is követeltek a mikrofonhoz lépő szónokok, ugyanis Magyarországon ma kíméletlen diktatúra van.

Különös jelenség ez a hazai „diktatúra”. Olyan önkényben élünk, amelyben a rendőrség útlezárásokkal biztosítja a tüntető tömeg szabad vonulását, gyülekezését, hogy a háborgók gond nélkül követelhessék a zsarnok hatalomtól az EBESZ által egyébként hitelesnek tartott választás mielőbbi megismétlését, merthogy nem értenek egyet a választáson született eredményekkel.

Az győzött, aki több szavazatot kapott. Hallatlan!

A sajtószabadságot lábbal tipró rezsim ellen is tiltakoztak az elkeseredett tüntetők – ezt magától a cenzúrától sújtott médiumoktól tudjuk…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!