A HELYZET

2018.03.26. 06:30

Nőügyek

Szakács Árpád

A kutyájával nem beszél úgy az ember, mint amilyen hangnemet megengedett magának a Jobbik alelnöke, Janiczak Dávid az egyik alkalmazottjával szemben. A huszonéves ózdi polgármester olyan durván sértegette és alázta meg idősebb hölgy munkatársát, mintha egy szexéhes afgán migráns ösztönei szabadultak volna fel benne. Nyomdafestéket nem tűrő tartalma miatt idézhetetlennek tartjuk szavait. A lényeg: Janiczak úr elismerte a hangfelvétel valódiságát, elnézést kért, majd rögtön azon méltatlankodott, hogy valakik megpróbálják lejáratni.

Nemrég a Jobbik másik politikusa, Urbán Flórián fogalmazta meg véleményét a témában. Mint mondta: „A nőnek a konyhában a helye, mos, főz, takarít, semmi keresnivalója sincs a vezetői pozícióban.”

Már csak hab a tortán, hogy úgy egy hónapja konkrétumok említése nélkül a nőkkel szembeni bánásmódot pont a Jobbik hányta a Fidesz szemére. Varga-Damm Andrea szerint az elmúlt évek kormányainak arroganciája rontotta a nők és férfiak közötti különbségek csökkentésének esélyét.

Talán társadalmi konszenzus van abban, hogy férfiember soha nem kerülhet olyan helyzetbe, hogy nőt alázzon meg, netán ütlegeljen vagy szexuális erőszakkal fenyegessen. Ha valaki például így bánik az alkalmazottjával,

akkor hogyan fog bánni a rá szavazó emberekkel?

Janiczak hamarosan parlamenti képviselő lehet, Vona Gábor hallani sem akart a menesztéséről. Botrányának kirobbanása után azzal védekezett: ő is emberből van.

Milyen emberből?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!