állatkert

2021.06.27. 21:00

Rézi, a gyöngyösi állatkert új kedvence

Az állatkert legfiatalabb lakója Rézi, a ­június ötödikén született rézusz makákó kölyök.

Sz. Sz. I.

Barcai Henrietta, az állatpark igazgatója elmondta lapunknak, hogy az anyja már a kis jövevény nővérét sem tudta szoptatni. Nagyon bizakodtak, hogy a vemhesség ideje alatti gondos táplálás segíthet, de az anyának ezúttal sem volt teje. A szülés után a dolgozók azonnal észrevették a figyelmeztető jelet, hogy Rézi nem az anyja mellénél, hanem a lábánál kapaszkodott. Félő volt, hogy kiszárad, orvosi beavatkozásra szorul, ezért már másnap leválasztották az anyjáról, és a mesterséges táplálása mellett döntöttek. Azóta csecsemőtápszert kap, amely egy éves koráig adható. A gondozója háromóránként eteti, és tisztába teszi a hordozóban állandóan rajta csüngő kölyköt.

Az igazgató szerint Rézi nagyon szépen fejlődik. Egész nap aktív, nagyon virgonc állat. Amikor a gondozója dolgozik, a makákókölyökkel már találkozhatnak a látogatók. Ha majd önállóan táplálkozik, visszaköltözhet a családjához, mint annak idején a nővére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!