hasznos

2021.07.07. 15:00

Ezt teheti a használt mobiltelefonjával Pétervásárán

Védjük az afrikai állatvilágot mobiltelefon-újrahasznosítással! Ezt a célt tűzte ki a PEVIK Nonprofit Kft. is, amikor csatlakozva a Jane Goodall Intézet felhívásához, használt mobiltelefon-gyűjtőpontot helyezett ki a Pétervásárai Járási Hivatal előterében – tájékoztatta lapunkat Eged Renátó, a cég igazgatója.

B. K.

Elmondta, a hivatal nyitvatartási idejében bárki leadhatja használt mobiltelefonját, hogy az abban rejlő értékes és ritka nyersanyagok újra használatba kerülhessenek. Megtudtuk, elektronikus eszközeink jelentős részében egy koltán nevezetű érc található, amit Afrikában részben illegálisan bányásznak, a helyi élővilág életterét jelentősen korlátozva.

A Jane Goodall Intézet a Passzold vissza tesó! kampánya keretében országszerte gyűjti a használt mobiltelefonokat, amiket aztán a hazánkban működő Inter-Metal Recycling Kft. hasznosít újra. Ha ezekből a telefonokból kinyerik az értékes nyersanyagokat, akkor kevesebb bányászatra van szükség Afrikában.

A régi mobiltelefonok gyűjtőponton való leadása biztosítja az eszközök környezetbarát utókezelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!