probléma

2021.07.15. 19:00

Illegális hulladékot találtak a hatvani a strand mögött

Ismét nagy mennyiségű, illegálisan elhelyezett hulladékot találtak a polgármesteri hivatal rendészeti osztályának munkatársai, akik ezúttal a Teleki úti strandfürdő mögötti részen fedezték fel a szemetet.

T. O.

A mostani feltárás néhány nap alatt már a második hasonló eset volt, így a korábbiaknál is nyomatékosabban hívják fel a lakosság figyelmét arra, hogy a törvények súlyos szankciókkal sújtják az elkövetőket.

Utóbbira nem is oly rég már volt példa. Amint arról lapunkban is beszámoltunk, áprilisban ugyancsak a Teleki úton – akkor a település külterületén, a Turai út felé eső részen – fedeztek fel a mezőőrök nagyobb mennyiségű szemetet. A terület átvizsgálása során egyértelművé vált, hogy házfelújítás során keletkezett hulladékról van szó, s az elkövető kilétét is sikerült megállapítani. Kiderült, hogy a felújítást végző vállalkozó hordta a területre az anyagot. Az illető elismerte felelősségét, s még aznap elszállította onnan a törmeléket.

– Minden ilyen esetben szabálysértési eljárás indul a szemetelő ellen, aki komoly pénzbírságra számíthat – nyilatkozta akkor Szabó Alexandra, az önkormányzat rendészeti osztályának vezetője.

Arról is többször beszámoltunk már, hogy nemcsak a hivatalos szervek, hanem az önkéntesek is kiveszik részüket a környék, főként a városba vezető utak mentén lévő árkok takarításából. A Pro Natura Mozgalom tagjai például rendszeresen szerveznek gyűjtőakciókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!