látványosságok

2021.07.27. 09:00

Kiadvány készül Füzesabony helyi értékeiről

Múltból a jelenbe, jelenből a múltba címmel tervezi megjelentetni a város értékeit tartalmazó színes kiadványát a Füzesabonyi Média Nonprofit Kft. – tudtuk meg a társaság ügyvezető igazgatójától.

S. S.

Simon Edit a Hírlap kérdésére elmondta, hogy a helyi közösségek építése a felhívásuk elsődleges célja. Ennek érdekében azt kérik, hogy a pályázók ismerjék meg alaposan ezeket az általuk egy külön listán összegyűjtött helyi értékeket, nézzék meg, rajzolják le. Írják meg, mit hallottak, mit tudnak a füzesabonyi híres emberekről, civil szervezetekről.

– Az emlékek összegyűjtéséhez, megőrzéséhez a megadott helyre oda kell menni, találkozni kell egymással, mint azt a felhívásunkban írtuk – mondta az ügyvezető.

Az igazgató sok példaként említette a város emblematikus gasztrokülönlegességét, a kapros-túrós lepényt, amit nevesítettek a listán. Ez inspiráló lehet azon kérdésük megválaszolására, hogy milyen ételeket vegyen még fel a bizottság a dokumentumba. Várják természetesen a javasolt étkek receptjeit is.

Címkék#kiadvány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!