hitélet

2021.07.19. 21:00

Most hírességek üzennek Egerszalókról

Az ország talán legnagyobb, legrégebbi, komoly hagyományokkal rendelkező katolikus ­ifjúsági eseményét, az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlatot már tavaly sem a megszokott formában rendezték meg a pandémia miatt.

G. Zs.

Akkor online formában követhették az eseményeket az érdeklődők, idén azonban még ez sem valósul meg.

A találkozó, mely jövőre ünnepli alapításának negyvenedik évfordulóját, idén is rendhagyóan zajlik. A személyes találkozó, és virtuális közvetítések helyett ugyanis ­július 15–18. között naponta közzétesznek egy-egy rövid videót a Szent István Televízió YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán Szalóki üzenetek 2021 címmel.

– A család témaköréhez kapcsolódóan Kerényi Lajos atya, Pindroch Csaba színművész, Gável András zenész és Bozsikné Szemes Otília valamint Bozsik Zoltán rövid tanúságtételeit nézhetik meg az érdeklődők. Jövőre pedig, minden reményünk szerint, újból találkozhatunk személyesen is Egerszalókon – írja levelében Kerényi Lajos atya, a lelkigyakorlat vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!