Építés

2021.08.25. 19:00

Kész a református gyülekezeti ház Gyöngyösön

Sz. Sz. I.

Elkészült a helyi református közösség új gyülekezeti háza. Kenyeressy Károly lelkipásztor arról tájékoztatta lapunkat, hogy főleg a kiscsoportos munka és a foglalkozások helyszíne lesz az épület. Kétszobás lelkészlakást is kialakítottak benne, és ha lesz beosztott lelkésze a gyülekezetnek, itt lehet majd az otthona.

Közösségi konyharész, gyülekezeti terem, iroda, egy vendégszállás, valamint közösségi illemhelyek és akadálymentesített mosdó is szolgálja majd a gyöngyösi híveket.

– Az építési költség alapja egy 35 millió forintos hagyaték volt. Fő támogatónk az Északpesti Református Egyházmegye, mely összesen 15 milliós építési segélyt nyújtott. A teljes építési költség 65,3 millió forint, a végleges állapothoz azonban még 1,8 millió hiányzik. Eddig is jelentős összeget, több mint tízmillió forintot kaptunk gyülekezeti tagoktól, de 13 másik gyülekezettől és húsz egyéb személytől is érkeztek adományok. A terv teljes megvalósításához még várunk újabb felajánlásokat – mondta Kenyeressy Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!