Figyelmeztetés

2021.09.05. 11:00

Nem árt vigyázni! – Ismét aktívak az unokázós csalók Heves megyében

M. H.

Három nap alatt a megyében többször próbálkoztak az unokázós csalók – figyelmeztetett a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

Az elkövetők vezetékes telefonon hívták fel a kiszemelt áldozatokat. Két egri lakossal például azt akarták elhitetni, hogy a hozzátartozójuk balesetet okozott az autópályán, s a következmények elkerülése miatt nagyobb összeg kellene nekik. Szerencsére pénzátadás nem történt.

A harmadik esetben az ismeretlen telefonáló azt mondta egy idős hatvani asszonynak, hogy az unokája nagyon nagy bajban van, s az ügyének a gyors megoldásához pénzre van szüksége. Sajnos a nő átadta a csalónak a kért bankókat. Az illetékes rendőrkapitányságok büntetőeljárást indítottak.

A rendőrség újra felhívja a lakosok figyelmét, hogy telefonhívások után sose hajtsák végre a kapott utasításokat, fokozott fenntartással kezeljék a váratlanul jelentkező idegeneket, s ellenőrizzék le a távbeszélőn kapott hír valóságtartalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!