Beruházás

2021.11.01. 11:00

Megóvják a környezetet is Deteken

Lezárult az a szennyvízelvezetés és -kezelés fejlesztési program, mely során Detken szennyvíztisztító telep épült.

Sz. Sz. I.

E településen, valamint Ludason és Nagyúton megtörtént a csatornahálózat építése, bővítése, a szállítóvezeték fektetése. A Nemzeti Fejlesztési Programiroda konzorciumi vezetésével folyt beruházásról Földi Eszter kiemelt projektszakértő közölte: a fejlesztés célja Detken és Ludason az volt, hogy a környezetet terhelő települési szennyvizek elhelyezése hosszútávon megoldódjon, és ez elősegítse az ivóvízbázisok veszélyeztetettségének csökkentését, a környező felszíni és az alatti vizek minőségének védelmét. A Nagyúton keletkező kommunális szennyvíz pedig már az újonnan fektetett 6,5 kilométeres nyomott szállítóvezetéken jut el a káli szennyvíztisztítóba.

A beruházás összértéke bő 2,8 milliárd forint volt, melyből 2,38 milliárd uniós támogatás, a többi hazai forrás volt. A fejlesztés mintegy kétezer-ötszáz lakosnak biztosít megfelelő minőségű közműellátást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!