véradás

2021.12.05. 19:00

A lelkes véradókat köszöntötték Hevesben

Tavaly mellőzni kellett az ünnepélyes kereteket, idén azonban ismét a művelődési központban megrendezett programon került sor a sokszoros véradók elismerésére a napokban. Besenyei Tamásné, a Vöröskereszt hevesi területi szervezet vezetője kiemelte, a véradás napjainkban is nagyon fontos, hiszen a vér pótolhatatlan, és a pandémia miatt egyre kevesebben tudnak eljönni a véradásokra.

M. H.

– A gyógyító munkában bizony sok területen van szükség a levett vérre, ezért a folyamatos vérellátáshoz kérjük továbbra is a donorok segítségét. A megmentett betegek azok, akik igazán tudják, érzik és átérzik, hogy a vérnek mekkora értéke van – hangsúlyozta.

Az ünnepségen azok segítségét köszönték meg, akik tíz, húsz, harminc vagy ennél több alkalommal nyújtották a karjukat. Így például a nyolcvanötszörös önkéntes donorok mellett köszöntötték a kilencvenszeres véradó Bozó Józsefet és Lehóczky Gyulát, a kilencvenötszörös Misi Józsefet. Valamint a száztízszeres Verebélyi Zoltánt és a rekorder Molnár Lászlót, aki eddig 135 alkalommal adott vért.

Címkék#véradás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!