Jegyzet

2022.01.28. 16:26

Akadálypálya

Nem a legszárazabbak a járdák és az úttestek sem.

Csiki Andrea Vivienne

Reggelente mindenki siet valahová, akár a munkahelyére, akár iskolába vagy éppenséggel máshová. Emiatt alakul ki rendszerint a reggeli torlódás. Ezt tulajdonképpen csak úgy lehet elkerülni, ha nem igyekszünk valahova odaérni, ugyanabban az időpontban, amikor mindenki más. De elkerülhetjük tömegközlekedéssel vagy gyalogosan is. 

Egy téli viharos, csapadékos éjszaka után nem a legszárazabbak a járdák és az úttestek sem. Ilyenkor jönnek a vicces csúszkálások, már ha nem táncnak is nevezhetőek. Ahhoz, hogy eljussunk A pontból B pontba, komoly akadályokon kell átlendülnünk ilyenkor. Kilépve az otthonunkból szembesülünk általában ebben az évszakban azzal, hogy nagy kihívás a két lábon való járás, állás. Van egy úti célunk, ahova mindenképp el kell jutnunk, és pörgetjük agyunkban a megoldásokat, a biztonságosabb útvonalakat. Ha viszont ilyen nincs, kénytelenek vagyunk a jól bevált és megszokott útvonalon közlekedni. 

De a csúszás ellen nem tehetünk semmit, óvatosabban igyekszünk elérni buszunkat és még azt is hajlandóak vagyunk elviselni, ha lekéssük azt. Hiába látjuk a jármű közeledtét és tudjuk, hogy pár méterre van a megálló. Tudatosul bennünk, hogy szaladni nem tudunk ezen a járdán, hiszen nem olyan száraz, mint nyáron. Ekkor folytatjuk sétánkat és az első utunk nem a buszmegállói padhoz vezet, hanem a menetrendhez, hogy megtudjuk, mennyit kell majd várjunk a következő buszunkra... 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!