Fejlesztés

2022.01.19. 13:00

Kicserélték az aldebrői Gazdaház padlóját

Befejeződött a Gazdaház felújítása.

F. V. E.

Az épület sérült, nedves hajópadlóját teljesen kicserélték. Erre azért volt szükség, mert így az ott kiállított tárgyak minőségromlása, esetleges megsemmisülése így megakadályozható. A Gazdaház felújítása a Német Nemzetiségi Egyesület Aldebrő-Tófalu sikeres pályázatának köszönhetően valósult meg. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. egymillió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a nemzetiségi célú beruházási, felújítási és karbantartási tevékenységek költségvetési támogatását szolgáló pályázat keretében – mondta el lapunknak Wingendorf János polgármester. 

Az 1929-ben épült, veretes paraszt-barokk stílusú házban kialakítottak egy sváb szobát, korabeli bútorokkal berendezve, valamint egy konyhát és egy emlékszobát, mely Rácz Pálnak, a debrői hárslevelű bor megalkotójának a hagyatékát őrzi. Az épületben megtekinthetők még a régi mezőgazdasági munka, az állattartás, valamint a szőlőtermesztés, borászkodás és a dohánytermesztés eszközei is – emelte ki a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!