Kormányhivatal

2022.01.20. 15:00

Toboroz a gyöngyösi munkaügyi központ

A Heves Megyei Kormányhivatal gyöngyösi munkaügyi központjában tartott gépjárművezető-toborzót a markazi székhelyű K&V Nemzetközi Fuvarozó Kft.

Sz. Sz. I.

Portálunk érdeklődésére kedden dr. Tanárki-Fülöp István, a megyei kormányhivatal Gyöngyös járási hivatalvezetője elmondta, hogy szívesen segítik ilyen formában a munkaadók és a munkavállalók egymásra találását. 

Tóth Melinda, a K&V toborzási szakértő munkatársa elmondta, elsőként a gyöngyösi foglalkoztatási osztály segítségét kérték a sofőr életpálya-modelljük bemutatására. 

– Csakúgy, mint más szakmáknál, a gépjárművezetőknél is probléma a kiöregedés. Központi felmérés alapján ma a tehergépjármű sofőrök átlagéletkora ötven év, sokan nyugdíjaskorban is vezetnek. A háromszáz sofőrünkből a következő két évben harmincan lesznek nyugdíjasok. Ezzel a programmal fiatalítani szeretnénk a gárdát cégünknél, de a szakmában is. Ezt a munkát, sajnos, nagyon kevés fiatal választja. Ha a program sikeres lesz, akkor más városokban is folytatjuk – így fogalmazott Tóth ­Melinda. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!