Közgyűlés

2022.04.14. 15:00

Reagált az egri városháza a szerdai közgyűlési döntésre

A közgyűlés levette a napirendről a Városgondozás Kft.-vel kötendő szerződés kérdését.

HEOL

A Városgondozás Kft.-vel kötendő vállalkozási szerződés nem került napirendre

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Ahogy portálunk részletesen beszámolt róla, április 13-án rendkívüli testületi ülést tartott az egri közgyűlés. A városvezetés a napirendi pontok között tüntette fel a Városgondozás Kft.-vel kötendő vállalkozási szerződés megtárgyalását, azonban a közgyűlés levette a napirendről ezt a kérdést, így döntés sem születhetett az ügyben. 

A polgármesteri kabinetiroda sajtóreferense, Hajnády K. Endre portálunknak megküldte Minczér Gábor és Farkas Attila alpolgármesterek ez ügyben tett sajtóközleményét, melyet szó szerint idézünk az alábbiakban.

Szomorú hír Egernek

A tegnap délutáni rendkívüli testületi ülésen tárgyalta volna Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése különböző közfeladatok ellátásával kapcsolatban a Városgondozás Kft.-vel kötendő vállalkozási szerződés napirendjét.
A szerződés részeként szerződtünk volna cégünkkel parkfenntartási feladatok ellátására (fák kezelésére és ültetésére, játszóterek fenntartására, utcabútorok karbantartására), illegális hulladék elszállítására, nyílt árok és csapadékcsatorna tisztítására, valamint a közutak, hidak karbantartására, kátyúzásra.
A városvezetés minden törekvése ellenére a képviselő-testület többsége úgy döntött, hogy az „in-house” keretszerződés napirendjét végül ne tárgyalja a testület. Azáltal, hogy a szerződés lekerült a napirendek közül, az önkormányzat nem tud a fentebb leírt közfeladatok elvégzésére szerződést kötni, ami magával vonja azt, hogy a feladatellátás nem végezhető el.
Az alapvető városüzemeltetési feladatok elvégzésének a hiánya szemetes, gondozatlan városképet eredményez rövid időn belül. A városvezetés számára ismét egy teljesen érthetetlen képviselő-testületi döntés született, mely egyértelműen szembe megy Eger város és az itt élők érdekeivel (Minczér Gábor és Farkas Attila alpolgármesterek).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!