Fejlesztés

2022.05.24. 11:00

Biztonságosabb lesz az utca Bodonyban

Megerősítik a partfalat, és új tetőt kaphat a ravatalozó.

B. K.

Javában zajlik a Virág utcai partfal megerősítése. A munkálatokra negyvenmillió forintot fordíthatnak az önkormányzat számára megítélt vis major keretből, tudtuk meg Vince János polgármestertől. Elmondta, két évvel ezelőtt egy felhőszakadás következtében megcsúszott és leomlott a partfal, amely a közeli lakóházakat is veszélyeztette. A károk felmérését követően igényeltek pénzt a helyreállításra. 

A nyaranta egyre gyakrabban előforduló villámárvizek az észak-hevesi települést is veszélyeztetik, hiszen a mély völgyben fekvő falut erdők veszik körül. A községet átszelő patakok egy-egy nagyobb felhőszakadáskor megáradnak, épp ezért az átereszek, árkok rendben tartására is kiemelten figyelnek. 

A községvezető arról is tájékoztatta lapunkat, hogy a napokban láttak hozzá a ravatalozó tetőszerkezetének felújításához, mellyel hamarosan végeznek. Erre ötmillió forintot nyertek a Magyar Falu Programban. Idén új aszfaltot kapott az Arany János utca, s hamarosan a Jókai s az Árpád utca második szakasza is megújulhat. 

Címkék#fejlesztés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!