Fellépés

2022.05.24. 09:00

Hangversenyre várják a közönséget Egerben

Tizenhárom városban rendez ingyenes koncerteket június 3-tól 5-ig a Grand Opening – Összefogás című eseményen a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége a tagszervezeteivel.

M. H.

A közönség a hangulatos nyárindító hangversenyekkel Budapesten három helyszínen, de Egerben, az Egri Érseki Palota udvarán is találkozhat. 

A koncertek szervezői fontosnak tartják ­hangsúlyozni a zene közösségépítő erejét. A megyeszékhelyünkön a Nemes nyomatok – Európai ­zene magyar forrásból elnevezésű előadás várja az érdeklődőket június 3-án, Gyura Fanni népdalénekes, a Csalamádé népzenekar és az Egri Szimfonikus Zenekar közreműködésével. 

Az egy-egy órás klasszikus zenei koncertek szervezői törekednek arra, hogy az esemény a helybéli művészekkel, fiatal tehetségekkel valósuljon meg. A műsor repertoárjának összeállítása során külföldi és hazai szerzők műveiből válogattak, az évfordulós zeneszerzőket is ünnepelve. Így került előtérbe mások mellett Kodály Zoltán munkásságának bemutatása is, közölték a szervezők.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!