Almavirág

2022.05.13. 11:00

Hasznos projektet zárt a gyöngyösi szövetkezet

Öt ember számára teremtettek projektjükkel munkahelyet

Sz. Sz. I.

A közelmúltban zárult le az Almavirág Összefogás Értékteremtő Kereskedelmi Szociális Szövetkezet tavaly március 1-jén útjára indított Agora elnevezésű projektje, tájékoztatta lapunkat Liszkai Péter elnök. Közlése szerint a szervezet több mint 21 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásra vált jogosulttá. 

Az összeg révén a szövetkezet által Gyöngyösön üzemeltetett adományboltot fejlesztették, bútoradománybolttal bővítették a szolgáltatásukat, öt, a munkaerőpiacról kiszorult, hátrányos helyzetű embernek teremtettek munkalehetőséget. Ők bolti eladói, személygépkocsi-vezető munkakörben kaptak munkát. 

– A szövetkezetünk tagjai hisznek abban, hogy az üzlet működtetésével a szervezet hosszú távon csökkentheti a környezetünkben felhalmozódó, használatból kivont tárgyak és a hulladék mennyiségét, szociális vásárlási lehetőséget biztosítunk a rászorulók számára. Úgy gondoljuk, ezzel nemcsak rajtuk segítünk, hanem a társadalmi felelősségvállalás jegyében hozzájárulunk a környezeti fenntarthatóság, a tudatosabb fogyasztás szempontjainak elterjedéséhez is – fogalmazott Liszkai Péter. 

Az adományboltjukban fogadják a beérkező holmikat, amiket átválogatnak, osztályoznak. A fejlesztéssel a szervezet vásárlást ösztönző bolti eszközöket is beszerzett, és a támogatás segítségével felújítási munkákat is elvégezhettek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!