Fejújítás

2022.05.02. 13:00

Jobb helyre került a ludasi könyvtár

A felújított épületben sok program vár az érdeklődőkre.

Sz. Sz. I.

Csütörtökön nyílt meg a községben a közelmúltban korszerűsített épületbe költözött könyvtár. Vargáné Csengeri Mónika polgármester az avatáson elmondta, hogy az egykori Áfész-központot a Magyar Falu Program támogatásával 15 millió forintból újították fel. 

– Itt sokkal jobb helye lesz a könyvtárnak, mint eddig, mert a község centrumába került – fogalmazott Vargáné Csengeri Mónika. – Közel van hozzá az óvoda, az iskola, a gyerekek is könnyebben látogathatják. Fontos, hogy gyakran jöjjenek, mert a hasznos ismeretek a betűk mögött vannak. Sok programot is szervezünk itt. 

Tőzsér Istvánné Géczi Andrea, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár igazgatója a megnyitón megjelent óvodásokhoz és iskolásokhoz is szólt. 

– Annál jobb hely, mint a könyvtár, tán nincs is a világon. Levehetitek a könyveket a polcról, hazavihetitek elolvasni, aztán visszahozzátok. Kérem, gyakran gyertek ide, minél több könyvet olvassatok, hogy sok ismerettel találkozzatok – mondta Tőzsér Istvánné Géczi Andrea. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!