Időközi választás

2022.05.13. 09:27

Ketten felvették már az ajánlóíveket Gyöngyösön

Két induló már fel is vette a képviselőjelölti ajánlóíveket a helyi hármas számú választókörzet időközi önkormányzati választására, tájékoztatta a minap lapunkat dr. Kozma Katalin jegyző.

Sz. Sz. I.

Mint elmondta, eddig az egyesült ellenzék közös jelöltje és egy független jelölt jelezte indulási szándékát a mandátumért, s kezdte el az ajánlások gyűjtését. 
A jegyző neveket nem említett, a közlése szerint az indulók személye akkor lesz majd nyilvános, amikor a helyi választási bizottság nyilvántartásba vette őket. 

– A jelölteknek huszonhat aláírást kell összegyűjteni, amit a választókörzet szavazói létszáma alapján határozott meg a választási bizottság. A kitöltött íveket legkésőbb május 23-án 16 óráig kell leadni. Eddig a határidőig még lehet ajánlóíveket kérni, hiszen az ajánlások előírt száma nem magas, akár rövid idő alatt is teljesíthető – összegezte dr. Kozma Katalin. 

A június 26-án reggel hat és este hét óra között tartandó időközi választásra azért van szükség, mert Tóth Szabolcs, a választókörzet képviselője tavaly nyáron elhunyt. 
 

Címkék#választás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!