Felújítás

2022.05.24. 13:00

Újra az autósoké a kész útszakasz Gyöngyösön

Néhány napja átadták a forgalomnak a ­Petőfi Sándor út elsőként felújított szakaszát a Szent Bertalan-templom és a Korcsolyás Tamás utca között, adta hírül a város önkormányzata.

Sz. Sz. I.

A közleményük szerint így a belvárosba északi irányból érkező autósok újra balra kanyarodhatnak a Szent Bertalan ­utcába. 

Az említett útszakaszon április elején kezdődtek a felújítási munkák, melyek e hét elejétől tovább folytatódtak egy másik részen. Május 23-án indult a második ütem a Korcsolyás Tamás és az Őrálló utca közötti szakaszon, miközben a Heves Megyei Vízmű Zrt. a Petőfi út 54. és 182. házszámok közötti részen félpályás útlezárás mellett végez az ivóvízvezetéken rekonstrukciós munkákat június elsejéig. Szintén tegnaptól folyik a munka a Damjanich János utca Deák Ferenc és Kálvária utca közötti szakaszán. Itt a tervek szerint július 31-ig dolgoznak félpályás zárás és lámpás forgalomirányítás mellett. A Vachott Sándor utcát továbbra is lezárták a forgalom elől. 

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője a frissen átadott Petőfi úti útszakasz építésének részleteiről is tájékoztatott. 

– Ez az utca is a kormányzati forrásból megépülő nyugati elkerülő úthoz kapcsolódó belterületi utak egyike. Az aszfaltmarást követően a kivitelező kicserélte a kopóréteget, szintbe állították a szerelvényeket, kétszáz méternyi járda újult meg. Egy szakaszon a teljes pályaszerkezet cseréje is megvalósult, mindezen felül öt zsellérköz kapott aszfaltozott bekötőt – összegezte Horváth László.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!