BNPI

2022.06.27. 11:03

Az igazgatóság természetiskolái

Lezárult a nemzeti park igazgatóságokhoz kötődő Természetiskola minősítés első köre.

M. H.

Lezárult a nemzeti park igazgatóságokhoz kötődő Természetiskola minősítés első köre. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) egy bázishelye, egy oktatóhelye és egy mobilprogramja érdemelte ki idén ezt a címet – tudatta a BNPI. A nemzeti park igazgatóságoknál a környezeti nevelési kínálatra vonatkozó igényekre és a növekvő minőségbiztosítási elvárásokra válaszolva, az aktuális kérdéseket és kihívásokat vállaló új minősítési rendszer kidolgozása vált szükségessé. 

Az új minősítési rendszer a Természetiskola, hangsúlyosabban utalva az igazgatóságok tevékenységére, a táj- és természetvédelem fontosságára, valamint a természeti értékek bemutatásában végzett több évtizedes munkára. 

Az idén májusban lezárult minősítési folyamat eredményeképpen a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság egy minősített természetiskolai bázishellyel – ezt a címet a felsőtárkányi Bábakalács Természetiskola kapta meg –, továbbá egy oktatóhellyel, a mátrafüredi Harkály Házzal, s egy minősített mobilprogrammal, a Vidra Verdával várja az iskolásokat. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!