Gyöngyös

2022.06.27. 07:01

Meg kell tanulni a hulladéklerakást

A zöldhulladék-tárolók ügye is újra szóba került a képviselő-testület legutóbbi, júniusi rendes ülésén.

Sz. Sz. I.

Dr. Szén Gabriella képviselő arról beszélt, hogy a Baross Gábor utcai gyűjtőpont háromnegyede üres, mégsem tud több hulladékot fogadni, mert sokan a bejáratba pakolják azt, s a belső területek így kihasználatlanul maradnak. 

Juhász Katalin, a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Igazgatóság vezetője válaszában elmondta, az említett utcában már az igazgatóságuk is tapasztalta, hogy amíg az első két alkalommal rendben megtelt a május elején nyitott zöldhulladék-lerakó, mára ez már nem mondható el. Mint kiemelte, egy-egy szállítás a város gyűjtőpontjairól csaknem félmillió forintba kerül, ezért kiegészítő tájékoztató táblát helyeznek majd ki a lerakás helyes módjáról. 

Faragó Tamás képviselő arról kérdezte Juhász Katalint, hogy a Felsővárosban zajló optikai kábelfektetés végeztével ki ellenőrzi a felbontott az utak és a járdák visszaépítését, kit lehet keresni probléma esetén. 

– Az igazgatóságunktól Gáber János ellenőrzi a külső beruházásokat, de rá betegség miatt néhány hétig nem számíthatunk. Helyette, gond esetén, Kővári László útellenőr megy a helyszínre. Úgy gondolom, együtt tudunk működni a kivitelezővel. Vitás esetekben dűlőre jutunk, és kijavítják a hibákat, mint ahogy tették a Rossmann drogéria előtt is, ahol más minőségű aszfalttal borították a területet – válaszolta Juhász Katalin. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!