Művésztelep

2022.06.25. 09:00

Művészekkel népesül be Bükkszék

Idén 15. alkalommal rendezik meg a településen az Új Art Ért Alapítvány szervezésében a Bükkszéki Művésztelepet, amelyre e hét végén érkeznek meg az alkotók.

B. K.

A helyszín ezúttal is a Dózsa György úti Napfény Vendégház lesz, Vincze János mecénás jóvoltából. 

Június 26-án, szombaton Baksai József, Csetneki József, Wrobel Péter és Mányoki Ádám képzőművészek rendezkednek be az egyhetes alkotásra, s vasárnap este hat órakor baráti beszélgetéssel, tervezéssel indul majd el a munka. A hét során elkészült új művekből július 2-án, szombaton, délután három órakor nyílik kiállítás, amelyre minden érdeklődőt szeretettel invitálnak. 

Az előző esztendőkben számos művész – köztük grafikus, fotográfus, festőművész és operatőr – alkotott a festői környezetben. A Bükkszékre érkezőket immár hazavárják a községbeliek, akik előtt nyitva áll a Dózsa György úti porta. Bárki betekinthet az alkotás folyamatába, továbbá elbeszélgethet a művészekkel a hét során – tudtuk meg Vincze Jánostól, akinek nevéhez fűződik a kezdeményezés. 
 

Címkék#művészek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!