történelem

2021.07.08. 11:00

Bemutatták a Trianon-kötetet Egerben

S. S.

Hétfőn délután a Rock Caféban mutatták be Szíki Károly legújabb, Trianon halálbéke című kötetét, amit a szerző magánkiadásban jelentetett meg. Az eseményen a békeszerződés 100. évfordulójára készült kiadvány írója a Hírlapnak elmondta: ez a 23. könyve, még kettő megírásán dolgozik most. A szabadság magvetői címmel a mezőkövesdi, illetve szülőhelye, Tiszaföldvár forradalmáról ír.

– A Trianon-kötetnek lesz egy második része. A könyv dráma, amilyen még nem volt, ahogyan még nem volt. Hitvita, vannak benne még dilemmák és novellás részek is. Üzenete pedig, hogy nincs megállás, nekünk egy hírhalomnak kell lennünk, kongató egységnek. Úgy szól az emberekhez, ahogy még sosem – jellemezte művét a szerző.

A kávézóban tartott bemutatót Bodor Sarolta moderálta, s egyebek között idézte Bertha Zoltán irodalomtörténészt, aki enciklopédikus alkotásnak minősítette a Trianon-kötetet. „... csodálatosan egyedülálló és örök érvényű magyarságdemonstráló művészi dokumentumot teremtettél!” – írta egyebek között az irodalomtörténész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!