fejlesztés

2021.05.20. 09:00

Bővül az aldebrői kamerarendszer

Az önkormányzat sikeresen pályázott az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. Tisztítsuk meg az Országot! projektje első ütemében – osztotta meg portálunkkal a polgármester.

M. H.

Wingendorf János kiemelte, a településen régóta problémát jelentő illegális hulladéklerakók felszámolására nyertek támogatást. A pályázati pénzből a településen öt nagy felbontású kamerát helyeznek ki. Ehhez a programhoz önerőből hozzájárul az önkormányzat még egy eszköz telepítésével, így a meglévőkkel huszonöt ilyen készülék működik majd.

– A településünkön jó a közbiztonság, ennek megőrzését célozzák a kamerák. Emellett figyelni fogjuk az illegális szemétlerakókat is. Az új eszközök közül kettőt a szőlőhegyre helyezünk el, továbbá a horgásztavaknál és a Mária szobornál is többször fedeztünk már fel szemetet, most ezeket is monitorozzuk. Az ötödik kamera helye az Arany János utca 47. szám alatti önkormányzati tulajdonú épület lesz. A saját forrásból vásárolt kamera a vízműnél lesz – részletezte Wingendorf János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!