oktatás

2021.10.23. 09:00

Egri az ország száz legjobbja között

Évente összeállítja a HVG az ország száz legjobb gimnáziumának rangsorát, a következő eredmények alapján; érettségi, a 10. évfolyamosok kompetenciamérése, felvételi eredményei, valamint a tanulmányi versenyeken elért helyezések számítanak.

Sz. M. L.

Mindenki ismeri a mondást, miszerint a kitartó, szorgalmas munka meghozza gyümölcsét. Bizonyítja ezt a négyhelynyi előrelépés, mellyel a 2022-es rangsorban, nyolcvankettedik az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium, egyetlen megyeiként – tájékoztatta a lapunkat az intézmény. Szerintük beszédes az a tény is, hogy a legjobb tíz középiskola közé csak egy vidéki fért be, de a százas rangsorban összességében több a vidéki iskola, mint a fővárosi.

– Ha Budapestet kivesszük a merítésből, negyvenhetedik a gimnáziumok között a Szilágyi. Köszönet illeti az intézmény minden dolgozóját, az összes pedagógust, nevelőtanárt, pedagógusi munkát segítő dolgozót. De ez elsősorban mintegy hétszáz tanuló sikere. Kamaszkor, világjárvány, növekvő követelmények sem szegik kedvüket, szorgalmasan dolgoznak és tanulnak céljaikért. Értik, a jövőjüket alapozzák meg a Szilágyiban megszerzett tudásukkal – tették hozzá.

A rangsorban egyébként úgy tudjuk, szerepel másik megyénkbéli iskola is. Igaz nem az első százban, de a 106. helyen ott van a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!