verseny

2021.10.09. 11:00

Egri tűzoltók versenyeztek a Balatonnál

Kétszáztizenhat kilométert tettek meg futva a XV. Ultrabalaton elnevezésű futóversenybe benevezett lángőrök az elmúlt hét végén. A résztvevők hazánk legnagyobb tava körül tették próbára magukat, köztük volt az Egri Bikavér(ű) Tűzoltók tíztagú csapata is. Minderről Nagy Csaba tű. főhadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatta a Hírlapot.

Sz. Z.

Az egriek már tavaly is kacérkodtak azzal a gondolattal, hogy elindulnak az Ultrabalatonon, de akkor a járványhelyzet miatt törölték a versengést. Ettől függetlenül a megyeszékhely tűzoltóságának sportolói az elmúlt évben is teljesítettek egy virtuális Ultrabaltonhoz hasonló futást, akkor 221 kilométert futottak le közösen.

Ebben az esztendőben azonban már ott lehettek a megméretésen. A versenyzők utólag elmondták, hogy mind mentálisan, mind pedig fizikálisan igencsak próbára tette őket a nem mindennapi, kétszáztizenhat kilométeres táv teljesítése. A gárda tagjai szombaton reggel öt perccel fél kilenc előtt rajtoltak el Balatonfüredről, a verseny központjától, majd másnap hajnali négy 42 perckor érkeztek meg a célba. Húsz óra 22 perc alatt sikerült teljesíteniük az erőpróbát, egymás között felosztva a versenytávot.

Az 1339 csapatból a 494. helyet szerezték meg, a kategóriájukban a 273. helyezést érték el. A csapat versenyezői voltak: Istványi Nóra tű. főhadnagy, Tóth Judit, Gombás Gábor tű. alezredes, Juhász Attila tű. alezredes, Majoros Richárt tű. százados, Pummer Ádám tű. százados, Huszár Dániel tű. hadnagy, Kis Péter tű. zászlós, Fazekas Gábor tű. főtörzsőrmester, Kása Miklós tű. törzsőrmester.

Címkék#verseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!