beruházás

2021.10.05. 07:00

Épülhet a játszótér és a tóparti kerékpárút Markazon

Több jelentős beruházás zajlik egy időben a településen, számolt be lapunknak Holló László polgármester.

Sz. Sz. I.

Mint mondta, az önkormányzat épületének felújítása jó ütemben halad, az épületgépészeti munkák jelentős része befejeződött. A külső homlokzat szigetelése és a nyílászárók cseréje folyamatban van, a napelemek, valamint a tetőhéjazat októberben készül el. A bölcsőde építése is elkezdődött a bontási és tereprendezési munkákkal. A kivitelező a terveknek megfelelően halad, a téli idő beálltáig az alapozás és a falszerkezetek elkészülnek. A kátyúzás több mellékutcában lezajlott a nyári időszakban. Az anyagi források korlátozottsága miatt a rekonstrukcióból kimaradt területek fejlesztését a jövő évi költségvetésbe tervezik be.

– Elkezdődhet a tóparti sétaút kerékpárúttá alakítása, ezen a héten kötünk szerződést a kivitelezésre kiírt pályázat nyertesével. Az anyagi forrást mindehhez a Magyar Falu Program és az MVM Mátra Energia Zrt. biztosítja. A kerékpárút fejlesztésre 32 millió forint támogatást nyertünk, amelyből aszfaltburkolattal látjuk el a jelenleg nem megfelelő minőségű útfelületet. Ez szerves része a Markazi tó turisztikai célú fejlesztésének – fogalmazott Holló László. A polgármester arról is beszélt, hogy a faluban élő gyermekes családok régi kérése egy játszótér kialakítása.

– A Magyar Falu Programban sikeresen pályáztunk rá, így a Kincsek Háza udvarán, a felnőttfitneszpark szomszédságában kialakítjuk az új játszóteret. A park a közelmúltban, a szüreti mulatságok idején is kitűnőre vizsgázott, rengeteg kisgyermek foglalta el magát népi játékokkal, vagy éppen körhintázott. Így biztosan jó helye lesz ott a játszótérnek is – foglalta össze Holló László.

Címkék#beruházás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!