beruházás

2021.07.20. 09:00

Fejleszti maklári üzemét a Bosch

Tovább fejleszti maklári üzemét a Bosch Automotive Steering Kft., az 52,5 milliárd forintba kerülő három beruházásnak köszönhetően 180 új munkahely jön létre, a fejlesztéshez a kormány 12 milliárd 250 millió forint támogatást nyújt – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a fővárosban.

MTI

Szijjártó Péter kiemelte, az említett beruházások felölelik a cég teljes működési struktúráját a kutatás-fejlesztéstől a termelésig, s az ­újgenerációs elektromos kormányművek gyártása is Maklárra kerül. A miniszter ezt fontos lépésnek nevezte az önvezető autózás irányába, s megjegyezte, a beruházások a magyar autóipar új korszakra történő átállásához is segítséget biztosítanak. A cég új szolgáltatóközpontot is létrehoz, amely globális feladatokat lát el Makláron.

Dr. Pajtók Gábor, a Fidesz Heves megyei választókerületi elnöke elmondta, a cég életében kiemelt szerepe van a kutatás-fejlesztésnek, és elkötelezettek a fenntarthatóság iránt.

– Ez a beruházás Heves megye életében új jövőképet vetít előre – jegyezte meg az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!