Politika

2021.07.04. 15:00

Furcsa ellenzéki ellentmondások Egerben

Mirkóczki Zita szerint sajnálatos lenne, ha prominens személyek lépnének ki az MSZP-ből, hiszen mindenkire szükség van.

Sz. M. L.

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos etikai és fegyelmi tanácsa múlt hétvégén kizárta a pártból három politikusát, akik évek óta a tagjai voltak. A Magyar Nemzet értesülései szerint a pártvezetés ezt azzal indokolta, hogy összejátszanak a Demokratikus Koalícióval (DK), emiatt tömeges kilépési hullám következhet.

Mirkóczki Zita, a párt egri vezetője lapunk kérdésére elmondta, a figyelmét jelenleg a közgyűlés és a helyi ügyek foglalták le, így csak érintőlegesen követte az eseményeket. Szerinte sajnálatos lenne, ha prominens személyek lépnének ki az MSZP-ből, hiszen mindenkire szükség van.

– Az elsődleges közös cél az országgyűlési választás és a kormányváltás, én csak erre tudok gondolni – fogalmazott Mirkóczki Zita, akit lapunknak adott korábbi nyilatkozata ellenére mégsem támogat a pártja az ellenzéki előválasztáson. Arra a kérdésre pedig, hogy a DK-s befolyásoltságot valósnak ítéli-e meg, azt felelte, a párt központi döntéseitől függetlenül az együttműködés helyben megfelelő az ellenzéken belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!