kiállítás

2021.09.09. 17:00

Hagyomány és divat ötvöződik az egri Viseletkonferencián

Szeptember 10-én és 11-én rendezik meg a Heves Megyei Népművészeti Egyesület szervezésében a Viseletek régen és ma című Országos Viseletkonferenciát­, a Hagyomány és divat című kiállítást.

B. K.

Kiss István, az egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, céljuk, hogy tanácskozási és találkozási lehetőséget teremtsenek az országban tevékenykedő műhelyek, szakkörök, szakemberek számára. Szeretnék, ha a konferencia hozzájárulna az olyan ma is hordható viseletek népszerűsítéséhez, amelyek a hagyományos formákat, motívumokat őrzik, és hozzájárulnak a nemzeti identitás megerősítéséhez.

A rendezvényt igen nagy érdeklődés övezi. Az már bizonyos, hogy száznál több regisztrált résztvevő lesz jelen a szakma hazai és határon túli képviselői közül, vagy csak érdeklődőként. A programok pénteken a Bartakovics Béla Közösségi Házban kezdődnek a Hagyomány és divat elnevezésű nemzetközi viseletkiállítás megnyitójával.

Címkék#viseletek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!