diákélet

2021.06.26. 17:00

Hatvanban és Lőrinciben is búcsúztak a nyolcadikos diákok

Elköszöntek az iskolájuktól a térség két településén a végzős nyolcadik osztályos tanulók.

T. O.

A térség alapfokú oktatási intézményeinek végzősei körében is felcsendült a Gaudeamus igitur az elmúlt hét végén. Lőrinciben a Hunyadi Mátyás Általános Iskola Rákóczi úti telephelyének a felújítása miatt Selypen összevont ballagási ünnepséget tartottak, ahol a legkiválóbb tanulóknak Pálinkás Péter alpolgármester gratulált. A nyolcadikosok ezt követően – a hagyományteremtés szándékával – körbejárták az iskolaépületet, majd elbúcsúztak az alma materüktől.

Hatvanban is ünneplőbe öltözött végzősök zsivajától volt hangos a település. Az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola ballagói számára, a hagyományoknak megfelelően, a templomban kezdődött a búcsúztatás, míg a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola növendékei az udvaron gyülekeztek, hogy utoljára együtt legyenek a nyolc esztendőn át megszokott osztálytársakkal. A Szent István Sportiskolai Általános Iskolától pedig elköszönt az első Bosch-osztály is, amelynek diákjai a cég gondoskodásával 2013-ban kezdték meg tanulmányaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!