felhívás

2021.06.27. 19:00

Ivartalanításra jelentkezhetnek Istenmezején

B. K.

A község önkormányzata pályázatot nyújt be a Magyar Falu Program keretében a felelős állattartást elősegítő kiírásra, melynek célja a nem kívánt állatszaporulat elkerülése, megelőzése is.

Ha nyernek, biztosíthatják a településen élő állatbarátok számára az ebek, macskák állatorvos által elvégzett ivartalanítását, veszettség elleni védőoltását és jeladóval történő megjelölését. Az említett pályázat benyújtásának kötelező eleme, hogy a lakosság körében igényfelmérést végezzenek, ki élne a megjelölt állatorvosi ellátás lehetőségével. Tudatták, az elnyert támogatási keretből elsősorban a nyilatkozatot kitöltőknek lesznek ingyenesek az állatorvosi ellátások.

Azon lakosok, akik szeretnének élni a fenti lehetőséggel, az állattartói hozzájáruló nyilatkozatot július 2-ig juttathatják vissza az Istenmezejei Közös Önkormányzati Hivatalhoz.

A szükséges nyilatkozat letölthető az Istenmezeje.hu portálról, és személyesen is átvehető a hivatalban – tájékoztatta a lakosságot Nagy-Szú Péter, a település polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!