kamerák

2021.05.24. 09:00

Javulhat a közbiztonság Átányban, a bűnmegelőzés a cél

Sikeres pályázatoknak köszönhetően tizennégy kamerával bővül a már meglévő rendszer a faluban.

B. R.

A polgármester arról tájékoztatta lapunkat, a Tisztítsuk meg az országot! elnevezésű program első ütemében a régóta gondot jelentő illegális hulladéklerakók felszámolására nyertek támogatást. E pályázati összegből öt nagy felbontású kamerát vásároltak, s helyeznek ki. Jámbor Dénes úgy folytatta, a Vidékfejlesztési Program segítségével – közel ötmillió forint értékben – további kilenc, köztük egy 360 fokban látó térfigyelő kamerát is felszerelnek. A helyieknek nyílt napon mutatták be az eszközöket, s a fejlesztés várható eredményeit.

– Bízunk benne, hogy ezek a jelentős értékű fejlesztések segítik majd a közbiztonság javulását, a felderítést. Vélhetően preventív hatása is lesz ezeknek – fogalmazott Jámbor Dénes.

Az eszközök kihelyezését már megkezdték a falu több pontján, várhatóan május végére mind a végső helyére kerül. A községvezető hozzátette, a már meglévő kamerarendszerüket is szándékukban áll korszerűsíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!