munkálatok

2021.05.19. 23:00

Költöznek az abasári önkéntesek

A község patinás, 1882-ben alapított önkéntes tűzoltó-egyesülete a közeljövőben elköltözik jelenlegi állomáshelyéről, a művelődési ház alagsorából, adta hírül Kazsu Attila polgármester.

Sz. Sz. I.

Mint ismeretes, a településen gőzerővel zajlik a régészeti feltárás, melynek során a szakemberek egyre közelebb kerülnek Aba Sámuel feltételezett sírjához. A községvezető elmondta, hogy a munkálatokat akadályozza a kutatás helyszínén álló, leromlott állapotú kultúrház, s már tárgyalnak az érintettek a másfél évtizede részben üresen álló épület lebontásáról. Ezzel egy időben tart a tervezés az önkéntes lánglovagok új bázisának a kialakításáról. A napokban egyeztetett a falu első embere a katasztrófavédelem és az egyesület munkatársaival, hogy a jelenlegi tiszti klub helyén épülhet meg az új, korszerű tűzoltószertár.

Az egyesület taglétszáma negyven fölötti, vannak ifjúsági korúak is közöttük. A feladatukat Abasár kül- és belterületén a gyöngyösi hivatásos tűzoltókkal együttműködve látják el, de részt vesznek a járási mentőcsoport munkájában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!